Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. juni 2006 kl 21.30 Winter: Himmelen er et sted på jorden

Mannen med videokameraet

Urolige foreldre melder til politiet at barna deres er blitt kontaktet av mann med videokamera (Göran Forsmark). (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Urolige foreldre melder til politiet at barna deres er blitt kontaktet av mann med videokamera (Göran Forsmark). (Foto: Markus Lindgren, SVT)
Flere unge, mannlige studenter overfalles på åpne plasser i Göteborg og bringes til sykehus med alvorlige hodeskader. Samtidig kommer det inn foruroligende meldinger fra foreldre om at barna deres er kontaktet av en ukjent person.

Det er to saker tilsynelatende uten sammenheng det dreier seg om denne gang, men etter hvert aner Winter en forbindelse.

De unge mennene som er overfalt, er merkelig lite villige til å fortelle hva de har foretatt seg i timene forut for angrepene. Overfallene har et nærmest rituelt preg, og ofrene er alle merket med et brennjern.

Samtidig får flere politistasjoner i Göteborg henvendelser fra foreldre som melder om at barna deres er blitt lokket av en mann med videokamera. Ingen lovbrudd ser ut til å ha funnet sted, så anmeldelsene blir lagt til side – inntil en fireårig gutt blir funnet hardt skadd etter mishandling. I noen hektiske førjulsdager står inspektør Winter overfor et kappløp med tiden: Han må løse saken før sannheten kommer ut og skaper panikk blant byens småbarnsforeldre.

Om "Winter"
Winter (Johan Gry) har passert førti år. Den tidligere så innbitte ungkaren er samboer med Angela og pappa til lille Elsa, og slites mellom hensynet til familien og den krevende jobben med å etterforske Göteborgs voldsforbrytelser.

På Winters team finner vi Bertil Ringmar (Krister Henriksson), som er avdelingens ringrev og Winters mest betrodde kollega. Fredrik Halders (Lennart Jähkel) er noe av en grinebiter på overflaten, men under skjuler det seg et varmt hjerte. Aneta Djanali (Marie Kuhlberg) har en skarp replikk og ditto hjerne, samtidig som hun er lydhør og empatisk. Lars Bergenhem (Niklas Hjulström) er ung og ambisiøs, men har en tendens til å bli nedslått og usikker fordi han engasjerer seg så sterkt følelsesmessig i sakene. Janne Möllerström (Pierre Lindstedt) er teamets researcher og ordensmann.

Programmet er sendt tidligere.

Svensk kriminalserie
Originaltittel: Kommissarie Winter: Himlen är en plats på jorden
Basert på Åke Edwardsons bok
Produksjon: SVT Drama (2003)
Regi: Eddie Thomas Petersen
I rollene bl.a. Johan Gry, Krister Henriksson, Lennart Jähkel, Maria Kuhlberg, Niklas Hjulström, Pierre Lindstedt og Ulricha Johnson
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/ 95 70 11 47LENKER
  • Hjemmeside