Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 15. desember 2003 kl 23.10 Dok1: Arven

Arvelig talent, arvelig belastning

I dokumentarfilmen forteller musikeren Dag Samuelsen om seg og sin bestefar, den kjente sangeren Magnus Samuelsen, som også var høyt musikalsk begavet og manisk depressiv. 
 (Foto: Nett-TV as)
I dokumentarfilmen forteller musikeren Dag Samuelsen om seg og sin bestefar, den kjente sangeren Magnus Samuelsen, som også var høyt musikalsk begavet og manisk depressiv. (Foto: Nett-TV as)
Fra bestefaren arvet han et musikalsk talent – og en lidelse. Vi følger musikeren og journalisten Dag Samuelsen (38) som forteller om sitt liv som manisk depressiv.

Dag Samuelsens bestefar var en av Norges mest kjente artister på 40- og 50-tallet. Hans karriere var sterkt preget av det å være manisk depressiv.

For 18 år siden ble Dag Samuelsen første gang rammet. Han forteller om sitt forhold til bestefaren opp gjennom årene. Magnus Samuelsen (1905-1984) hadde en artist-karrière som varte i nesten 50 år. Han solgte over en million plater i sin tid som artist. Dokumentaren følger deres historier og setter fokus på lidelsens arvelighet.

Å komme videre
Vi får innblikk i hvordan Dag Samuelsen har arbeidet med lidelsen og fått medisinsk hjelp siden den brøt ut. Han forteller om hvordan livet hans stoppet opp som 20-åring, og hvordan det har vært å komme videre.

Innkjøpt norsk produksjon
Manus og regi: Alexander Wisting
Produksjon: Nett-TV as
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57