Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. februar 2011 kl 20.55 Det må jeg gjøre før jeg dør

En drøm å fly F-16


Stig Tore Svee fra Trondheim deler en drøm med mange norske menn, nemlig å fly med luftforsvarets jagerfly F-16. Bare noen få får drømmen oppfylt, og Stig Tore er en av dem. Ingen trodde han skulle være i stand til å fly den gangen han brakk ryggen og ble avhengig av rullestol.

En stor del av henvendelsene Tore Strømøys redaksjon fikk inn fra gutter og menn, handlet om jagerflyet F-16, kampflyet som har tjent det norske luftforsvaret siden begynnelsen av 1970 tallet. Flyet kan gå i over 2400 kilometer i timen, og passer for de som er interessert i å holde en høy hastighet.

Det er ikke hvem som helst som kan fly med dette flyet, men selv med så mange kandidater å velge mellom, bestemte redaksjonen seg tilslutt for å gå for den som i utgangspunktet så ut til å ha minst sjanse for å få oppfylt drømmen om å fly F-16.

Flydilla
Stig Tore Svee fra Trondheim har flydilla og har drømt om å fly F-16 siden han var ganske ung. I 1996 var han utsatt for en ulykke og ble ryggmargskadet. Selv om han måtte sitte i rullestol, stoppet det ikke Stig Tore fra å prøve å gjøre alt det som funksjonsfriske kunne klare.

Det var datteren Monica som skrev til Tore Strømøy og fortalte om farens store drøm. I kveldens program følger vi forsøket på å overbevise luftforsvaret om at Stig Tore bør bli den første ryggmargskadde i verden til å fly en F-16.
I programmet møter vi også eventyreren og naturelskeren Cecilie Skog fra Ålesund. Cecilie har opplevd både sin lykkeligste og tristeste dag på tur i fjellet.

Om serien
Tore Strømøy fikk over tusen svar den gangen da han bad publikum om å sende inn sine høyeste ønsker til ham. I ett år har han reist rundt med de heldige utvalgte, både i Norge og resten av verden, for å oppfylle deres drømmer.
I serien møter vi disse personene. Vi blir også kjent med spennende mennesker som snakker om forskjellige sider av livet.

Egenproduksjon 2010
Programleder: Tore Strømøy
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf: 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900