Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. august 2000 kl 22.05 Fortidens framtid

Fortidens framtid (t)


NRK1 søndag 20. august kl 22.05
Fortidens framtid (3:3)

På sporet av en fascinerende historie

Vi er kommet til tredje og siste del i den britiske dramaserien \"Fortidens framtid\". Et museum med en enorm samling av uerstattelige, gamle fotografier trues av nedleggelse etter at det er kjøpt opp av den amerikanske forretningsmannen Christopher Anderson. Bestyreren, Marilyn Truman, har fått en uke på seg til å finne en kjøper til samlingen, og nå gjenstår det bare én dag igjen av fristen.

Marilyns fortvilte forsøk på en redningsaksjon ser ut til å mislykkes etter at hennes assistent Oswald ble brakt bevissløs til sykehuset. Hun vet at han var på sporet av en historie med røtter i Andersons fortid, en historie som Oswald håpet ville gripe Anderson så sterkt at han ville gi opp planene om å slakte arkivet.

Marilyn går i gang med å grave i bildene i arkivet og forsøker å finne sammenhengene som Oswald hadde oppdaget. Hun starter med å lete etter et bilde av Andersons bestemor, og ved hjelp av en serie fotografier i samlingen begynner en fascinerende historie å ta form...

Om serien
Dramatikeren og filmskaperen Stephen Poliakoff står bak den tredelte dramaserien \"Fortidens framtid\", som vant Prix Italia i fjor. Serien ble lovprist i britisk presse som et mesterverk, en fengslende, litt mystisk og også morsom beretning om fortidens makt og gamle og nye verdier på kollisjonskurs.

I hovedhandlingen er det flettet inn flere underhistorier med utgangspunkt i de gamle fotografiene. Her har Poliakoff latt seg inspirere av bilder fra Englands største fotomuseum, Hulton, som rommer 30 millioner fotografier. Tusenvis av bilder derfra utgjør en betydningsfull del av seriens spesielle uttrykk og atmosfære.

NRK1 søndag kl 22.05

Bilde
Marilyn Truman (Lindsay Duncan) forsøker å nøste opp historien som hennes assistent Oswald Bates (Timothy Spall) oppdaget før han bestemte seg for å forlate denne verden. Kan mysteriet bety redningen for fotosamlingen?

Britisk dramaserie fra 1999
Originaltittel: Shooting the Past
Manus og regi: Stephen Poliakoff
I rollene: Liam Cunningham, Lindsay Duncan, Timothy Spall, Emilia Fox og Billie Whitelaw
Produksjon: Talkback Production for BBC
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)