Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. april 2009 kl 22.30 Safari

Safari møter Bjarne Melgaard

Jeannette Platou er tilbake med ni sendinger av Safari. (Foto: NRK)
Jeannette Platou er tilbake med ni sendinger av Safari. (Foto: NRK)
Jeannette Platou er tilbake med Safari, programmet som oppdaterer oss på kunst og kultur, innenlands som utenlands.

Bjarne Melgaard er en av Norges mest etterspurte kunstnere. Etter at han i 2000 ble anmeldt for å vise overgrep mot barn i filmen "All Gym Queens Deserve To Die" har han holdt en lav medieprofil.

Nå bor han i New York og har etablert seg med sin egen kunstfabrikk med over ti assistenter. Melgaard forbereder en stor separatutstilling i Oslo til høsten og jobber fortsatt med svært kontroversielle temaer. Det blir et sterkt møte mellom programlederen og kunstneren i Safari.

Jürgen Teller
Designeren Marc Jacobs er kjent for sine spesielle reklamer, hvor det ofte er fokus på helt andre ting enn mote. Alle disse bildene er tatt av fotografen Jürgen Teller, en mann kjendisene står i kø for å bli fotografert av. I Safari forteller han historien om hvordan han i en av reklamekampanjene selv endte opp naken på et piano. Klærne til Marc Jacobs kom ikke med på bildet fordi Jürgen Teller rett og slett var for tykk.

Maler Pamela Anderson
Den amerikanske kunstneren Marilyn Minter fikk sitt gjennombrudd i godt voksen alder. Hun har markert seg i New Yorks kunstverden med sine nærgående fotomanipulasjoner av erotiske og tidvis halvpornografiske bilder. På en utstilling i Stockholm viser hun for første gang en portrettserie av Pamela Anderson.

Provokasjon
Ingeborg Stana syns det er for mye fokus på den provoserende kunsten. Hun har malt skyer i 12 år og mener det er i skjønnheten at det kritiske potensialet til kunst ligger.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Jeanette Platou
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand
Ved spørsmål: Ingerid Nordstrand, 996 03 903 / 23 04 24 93
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mob 95423021
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900