Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. september 2005 kl 22.30 Migrapolis: Muslim i terrortid

Viktigheten av å inkludere

Assad Siddique er nye programleder i Migrapolis denne gangen (Foto: NRK)
Assad Siddique er nye programleder i Migrapolis denne gangen (Foto: NRK)
Mange norske muslimer har engasjert seg aktivt i kampen mot terror og offentlig tatt avstand fra slike aksjoner. Dessuten er de like redde for å bli ofre i eventuelle aksjoner som alle andre nordmenn.

I dette programmet møter Migrapolis-reporterne tre muslimer med ulik bakgrunn og forskjellige holdninger. En ting er de enige om: Vi har alle et ansvar for at ungdom ikke faller utenfor og føler seg ekskludert av det norske samfunnet. Å inkludere er et viktig virkemiddel for å bekjempe terrorisme.

Hind Dakhil er aktiv på venstresiden, og sto på tredjeplass på RV-lista til Stortingsvalget. Hun går ikke av veien for en real diskusjon med eldre nordmenn med helt andre holdninger. Hind mener det er viktig at vi trekker norske soldater ut av Afghanistan og Irak. Det er en måte å unngå terrortrusler på.

Madeleine El-Safadi forstår at noen tyr til terrorangrep når de selv blir angrepet eller okkupert. Hun har palestinsk bakgrunn og har mistet flere familiemedlemmer i krigen. Hun kjenner miljøer som definerer terror annerledes enn vestlige medier. Selv er hun opptatt av å ta avstand fra terroraksjoner mot sivile.

Bazim Ghozlan er aktiv i en av Oslos større muslimske menigheter. Han er opptatt av å få fram hva islam står for, og mener at islam ikke kan brukes til å begrunne terroraksjoner. Han tror at ekstremister ikke rekrutteres fra menighetene, men tvert i mot blant dem som ikke er aktive muslimer.

Assad Siddique – ny programleder
Assad er ny programleder i kveldens Migrapolis. Han er utdannet eiendomsmegler fra BI, men debuterte som programleder i NRKs "Midt i smørøyet" på 80-tallet. I mellomtiden har han jobbet både som eiendomsmegler og skuespiller før han fant veien tilbake til NRK.

Denne høsten er han også aktuell som skuespiller i filmene "Import Eksport" og "Izzat".

Egenprodusert flerkulturelt magasin fra Østlandssendingen
Prosjektleder: Marianne Mikkelsen, tlf: 91 54 06 26
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78

Vises også i Nett-TV.