Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. mars 2000 kl 19.30 Puls

Puls (ttv)

NRK1 mandag 27. mars kl 19.30
Puls

Unge brenner ut i jobben

Hjemme-PC, internett og mobiltelefon gjør at åtte-til-fire-rammen er på vei ut. Skillet mellom arbeidstid og familietid er i ferd med å viskes ut. Dette øker presset på de ansatte og gjør dem mer sårbare.

Bjørn Bore (30) fra Oslo jobbet opp mot 120 timer i uken, og han likte det - helt til den dagen han brøt sammen. Bore er bare en av mange unge arbeidstakere som brenner ut i jobben. I kveldens Puls gir programleder Helene Sandvig og psykiater Finn Skårderud deg gode råd om hvordan du kan unngå å brenne deg ut i jobben din, hvilke varselsignaler du skal være på vakt mot og hvem som er mest utsatt for å bli utbrent.

Sykehushunder til kreftsyke barn
Hunder inne på sykehus er ikke et hverdagslig syn her i landet. Men i løpet av mai får pasienter ved fire sykehus i Oslo tilbud om besøkshunder. Overlege Øyvind Bruland ved Radiumhospitalet er en av dem som ivrer for å tilby hunder til kreftsyke barn og unge. Overlegen ser for seg to pasientgrupper som kan ha stor glede av hundene: De som trenger motivasjonshjelp når de skal trene seg opp etter sykdommen, og barn og unge som skal dø. Den siste gruppen trenger nærhet, avledning og oppmuntring, noe overlegen mener hundene kan være med å gi dem.

NRK1 mandag kl 19.30

Bilde
Helene Sandvig og Finn Skårderud i Puls. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert faktaprogram
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Elisabet Grøndahl
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956