Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 13. januar 2003 kl 21.30 Dok1: Dok1: En bankautomat i Buenos Aires

Gråt for Argentina

På gatene i Buenos Aires demonstrerer folk mot bankenes framferd. (Foto: TV2/Danmark)
På gatene i Buenos Aires demonstrerer folk mot bankenes framferd. (Foto: TV2/Danmark)
”Tuskhandel uten penger er et helt enestående system. Her i Argentina er varebyttemarkedet en kjempesuksess og helt klart landets framtid. Håper bare framtiden blir kort!” Stand up-komikeren Enrique Pinti er en av dem vi møter i dokumentaren ”En bankautomat i Buenos Aires” som skildrer vanlige folks liv i et land der bunnen er falt ut av pengemarkedet.

Vi opplever i praksis hva som hender når pengemarkedet kollapser i et land som en gang var verdens tredje rikeste. Vi liker å tro at det ikke kan hende her, slik det har gjort i Argentina, for der må du lete halve dagen etter en bankautomat med penger i.

Engelskmannen Angus Macqueen som har laget ”En bankautomat i Buenos Aires” slår nettopp følge med en kvinne som løper fra bankautomat til bankautomat for å redde noen pesos av sine oppsparte penger. Kvinnen heter Dori Arias og hadde 180 000 amerikanske dollar, arven etter sin døde mor, i banken.

Jobb-lotteri
I et reality-program i beste sendetid blottlegger unge mennesker sin sjel for å vinne en jobb bak et vanlig kassaapparat på supermarkedet. Slik er det i Argentina i dag. Angus Macqueen ble forbannet og oppsøkte produsentene av programmet. Han oppdaget at de som laget det, hadde begynt med reality-tv fordi de selv var blitt arbeidsløse…

Produksjon: BBC, WNET, ARTE og TV2/Danmark
Originaltittel: Cry for Argentina
Regi: Angus Macqueen
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57