Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. juli 2007 kl 20.25 Med torsk til Lofoten

Ragnar Thorseth på båttur


Da Ragnar Thorseth ble utsatt for en alvorlig rideulykke i august 2000, var han allerede godt i gang med serien "Med fisk til Lofoten". I seks programmer skulle Ragnar seile med sin gamle åfjordsfæring fra Håholmen til Lofoten. Men da ulykken inntraff ble seilituren utsatt, men Ragnar kom seg på bena igjen og har laget tre programmer om torsk, fiskevær og båtliv langs norskekysten.

Den opprinnelige planen var at han skulle besøke folk og steder langs kysten, og som last hadde han med en kasse klippfisk. Fisken var opprinnelig kommet fra Lofoten, den var saltet og tørket på Nordmøre, og den skulle tilbake for å serveres til nordnorske fiskere.

Men så kom ulykken som nesten tok livet av Ragnar. Han var hardt skadd og ingen trodde han skulle komme tilbake til et normalt liv. Men etter to og et halvt år med gradvis fremgang er han mye bedre enn noen kunne håpe på. Han har fått varige mèn, men hodet er friskmeldt og førligheten så godt som normal – han er igjen den gamle eventyrer som gjerne vil på tur.

Men bare nesten. Han vil ikke kunne gjennomføre en fysisk krevende seilas alene i en liten båt. Men han har fått med seg vennen Malvin Frisnes som skipper og sammen startet de turen på nytt i 2003, med det samme mål for øye som tidligere – å vise lofotværingene hva torsken som fiskes der kan brukes til.

Kveldens episode
I kveldens første program innleder Ragnar med å fortelle om ulykken, at han nesten var død, og at det har vært en lang vei tilbake til livet. Han forteller at ulykken skjedde etter at han hadde gjort opptak til det første programmet i denne serien.

Han forteller om hva som ble gjort, og at seerne får bli med på turen som allerede var filmet før ulykken inntraff. Her får vi se Thorseth reise i sitt opprinnelige båtvalg, en åfjordsværing, sammen med hunden Rani fra Håholmen til Hitra sommeren 2000.

Dokumentaren er sendt tidligere.

Norsk dokumentarserie(2003)
Produsert av: NorTV
Med: Ragnar Thorseth
Prosjektleder NRK: Tore Tomter, tlf 23 04 74 13, tore.tomter@nrk.no
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf: 23 04 72 36 / 95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no