Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 28. august 2007 kl 21.05 Skjergardsdokteren

Nyttårsfeiring

I kveld tar vi farvel med Wilma (Ebba Hultkvist) og de andre populære skikkelsene i
I kveld tar vi farvel med Wilma (Ebba Hultkvist) og de andre populære skikkelsene i "Skjergardsdokteren". (Foto: Alexander Crispin, SVT)
I kveldens episode er det tid for nyttårsfeiring på Saltö. Wilma har lagt romansen med Linus bak seg og er klar for nye opplevelser. Desto mer nedslått er hun når det ser ut til at hun må feire tolvslaget sammen med faren og bestefaren.

Men så dukker venninnen Maddo opp sammen med en gjeng med ungdommer fra Stockholm. Dermed blir Wilma bedt på nyttårsparty sammen med blant andre den kjekke Alexander. Hun treffer også den tøffe rikmannsdatteren Robin (spilt av Rebecka Liljeberg, kjent som den ene av jentene i suksessfilmen "Fucking Åmål").

Den eneste haken ved kveldens store fest er at Wilma må love å rappe med seg legesprit hjemmefra. Resultatet blir en nyttårsfeiring som beboerne på Saltö sent vil glemme.

Også søster Berit opplever følelsesmessige stormer i kveldens episode. Hennes ungdomskjæreste Börje dukker nemlig opp og har åpenbare planer om å gjenoppta tråden…

Om "Skjergardsdokteren"
Denne svenske dramaserien i tolv frittstående deler skildrer hverdagsliv og dramatikk på en legepraksis i Stockholms skjærgård.

Doktor Johan Steen (Samuel Fröler) vender tilbake til Sverige etter å ha avsluttet sitt arbeid i Afrika. Med seg har han sin 12-årige datter Wilma (Ebba Hultkvist), mens hans kone Eva inntil videre er blitt igjen i Afrika.

Johans ankomst til Saltö vekker blandede følelser hos hans svigerfar, den værbitte legeveteranen Axel Holtman (Sten Ljunggren). Han har ventet på at datteren Eva skulle komme hjem og overta praksisen. Nå må han avfinne seg med at det er svigersønnen som blir den nye skjærgårdsdokteren. Også sykesøster Berit (Helena Brodin) er skeptisk.

"Skjergardsdokteren" er innspilt i storslagne omgivelser i Stockholms skjærgård, blant annet på øyene Huvudskär, Ornö og Dalarö. Den første bolken ble sendt i svensk fjernsyn høsten 1997, mens de siste seks episodene startet i SVT1 16. mars i 1998. " Skjergardsdokteren" ble første gang sendt på NRK1 våren og sommer 1998.

Svensk dramaserie produsert av SVT Drama
Originaltittel: Skärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Med: Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin, Göran Engman, Tove Nodin mfl
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36 TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)