Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. april 1999 kl 21.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK


NRK2 søndag 25. april kl 21.30
Filmredaksjonen NRK

Ny film fra Knut Erik Jensen

Knut Erik Jensen har vist at han er en av Norges mest oppegående regissører for tiden. Både \"Stella Polaris\" og \"Brent av frost\" ble mer enn godt mottatt, og Jensen har blitt adskillige priser til del. Pål Bang-Hansen har besøkt innspillingen av hans nyeste spillefilm, \"Når mørket er forbi\". I Filmredaksjonen NRK blir det ellers en debatt om krig og filmsensur. Og vi ser på premierefilmene.
Oslo Kinematografers avgjørelse om å nekte oppsetting av actionfilmen \"Savior\" har ført til flere leder- og kommentarartikler i riksavisene denne uken. Dette er ikke det første eksemplet på filmer som skaper oppstuss i forbindelse med krig. Du skal få se klipp fra filmen du ikke får se, møte folk som har skiftet synspunkt siden forrige gang, og sammen med andre gjester i studio vil Filmredaksjonen NRK prøve å finne ut av prinsippene i dette.
\"Joshua her tidligere tjent i den amerikanske hæren som yrkesmilitær. Han vervet seg til Fremmedlegionen etter at hans kone, Maria, ble drept av muslimske fundamentalister i Paris. Som leiesoldat befinner han seg i krigen i det tidligere Jugoslavia på serbernes side, i kamp mot muslimene.\" (SF Norges programomtale)

Farlig romantikk
Det har vært debatt rundt vold og sex på film nesten siden første filmrute ble fotografert for over hundre år siden, men hva med romantikken? Filmredaksjonen NRK har kastet seg ut mellom kjønnskampens skyttergraver, og gitt seg de overdrevne forventningene i kast!

Helgens premierer
\"The Waterboy\" med Adam \"Bryllupssangeren\" Sandler er en komedie i... ja.... \"Dum og dummere\"-sjangeren. Men er den så dum likevel?
\"Pleasantville\" har en slags amerikansk eventyrhistorie i bunnen. Det handler om to ungdommer som forsvinner inn i tv-skjermen, inn i en svarthvitt tv-serie fra 50-tallet. Det kreves mye av en film om fjernsynets forhold til virkeligheten etter \"The Truman Show\". Klarer \"Pleasantville\" å innfri forventningene?
\"På lykke og fromme\", eller \"The Man With Rain in his Shoes\", er en romantisk komedie om en ung og arbeidsløs skuespiller, som ikke har gitt opp håpet om å vinne tilbake ekskjæresten sin. Dette er en britisk debutfilm som har nådd et visst ry i hjemlandet og endog nådde fjorårets Cannes- festival.


NRK2 søndag kl 21.30

Bilde (via Scanpix, Data- tv/Internett)
Knut Erik Jensen snakker med Pål Bang-Hansen om sin nyeste spillefilm \"Når mørkret er forbi\". (NRK-foto: Ole Kaland)

Ukentlig filmmagasin fra Kulturredaksjonen
Prosjektleder: Erlend Eskeland

Pressekontakt: Anne-Marie Astad tlf. 23 04 98 41\0\0\0\0\0\0\0\0\0