Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. oktober 2002 kl 23.20 Jaga

Uskyldig dødsdømt på flukt

Dr. Kimble (Tim Daly) leter etter sin kones morder med politibetjent Gerard (Mykelti Willamson) i hælene.
Dr. Kimble (Tim Daly) leter etter sin kones morder med politibetjent Gerard (Mykelti Willamson) i hælene.
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. På NRK1 starter nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Tim Daly spiller legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Mens han forgjeves forsøker å redde henne, kommer en mann styrtende og forsvinner.

Morderen etterlot seg ingen spor. I stedet peker alle indisier mot dr. Kimble selv, ikke minst fordi hans kone hadde en livsforsikring på 20 millioner dollar. En overbevist jury dømmer ham til døden for overlagt drap.

Rømmer
Politibetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) var en av dem som bidro til dommen gjennom sitt vitnemål. Han er også til stede når Kimble greier å rømme under transporten til fengslet.

Her er det at seriens hovedhandling begynner: Med betjent Gerard i hælene er dr. Kimble på flukt over hele det amerikanske kontinentet, samtidig som han desperat kjemper for å finne den virkelige morderen.

Mens Gerard har avansert teknologi og hele politikorpset til sin rådighet, må Kimble stole på sin egen snarrådighet og hjelp fra fremmede. Samtidig vet han at han ikke må overgi seg til bitterheten og hevngjerrigheten, men holde fast ved den han er og sin plikt som lege og medmenneske.

Amerikansk spenningsserie
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99