Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 9. august 1999 kl 19.30 Mellom bakkar og berg med Skoglund

Mellom bakkar og berg med Skoglund (ttv)

NRK1 mandag 9. august kl 19.30
Mellom bakkar og berg med Skoglund (3:6)

Sjømannen fra Røros

Tredje mann ut i Tore Skoglunds serie med sommerportretter er Steinar Folde fra Røros. For seerne er han kjent som historieforteller som ofte har vært med i \"Du skal høre mye..\", og han har en rekke ganger gått til topps i VM i trønderskrøner.
Men Folde har også en spennende historie å fortelle fra sitt rike og fortettede liv som sjøoffiser, som offiser i det militære, som knivsmed, trubadur og kjøgemester.

En allsidig mann
Fra storhavet og møtet med en kystens personlighet, skal vi tilbake til vidda, til Røros og møtet med Steinar Folde, sjømann og trubadur, knivsmed og kjøgemester. Selv om han kommer fra det innerste av landet, har han tilbrakt mye tid på havet.
I 30 år hadde han verden som arbeidsplass, - mesteparten av tida var han maskinist og maskinsjef. Men han har også vært brønnborer i Sør-Amerika og deltatt i en del farefulle oppdrag i Sørøst-Asia.
Tida i troppetransport under en tidlig fase av Vietnamkrigen ser han tilbake på med meget blandede følelser. Ramme for opptakene er Røros-martnan.

Om serien
I sommer sender NRK1 en ny serie sommerportretter med Tore Skoglund som guide og programleder. I fjor tok Skoglund seerne med til Lofoten. Med årets serie har Skoglund utvidet det geografiske området litt, og tar seerne med fra Kautokeino i nord til Tenerife, London og Røros i sør.
Totalt blir det seks programmer der Tore Skoglund møter interessante personer som har levd et liv og har en historie å fortelle.

NRK1 mandag kl 19.30

Egenprodusert portrettserie fra NRK Troms
Programleder: Tore Skoglund
Produsent: Hans- Børge Hartvigsen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

\0\0\0