Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 20. september 1999 kl 20.10 Menneskekroppen: Historien om livet

Menneskekroppen: Historien om livet (ttv


NRK1 mandag 20. september kl 20.10
Menneskekroppen (1:8): Historien om livet

Unike reise i menneskekroppen

Endelig er tv- versjonen om den mysteriøse dannelsen av menneskekroppen her. I en fascinerende og unik BBC-serie i åtte deler får vi se hva som skjer med menneskekroppen sju stadier i livet - fra et befruktet egg, utviklingen av en symfoni av ti milliarder levende celler, som så fortæres og forfaller og til de til slutt forsvinner i det ukjente landskap av død og fordervelse.
\"Menneskekroppen\" (The Human Body) er den meste ambisiøse og omfangsrike biologiserien som noen gang er laget. Ved hjelp av ny kamera- og scannerteknikk får vi et fantastisk innsyn i menneskekroppen som aldri har vært mulig tidligere. For første gang på fjernsyn er vi vitne til møtet mellom sædcellen og eggcellen og det historiske befruktningsøyeblikket!
Kameraet fører oss også gjennom trommehinnen og videre innover i hodet til skallen, hjernen og dusinvis av muskler som holder ansiktet vårt oppe. Vi får også se en enkelt hjernecelle som tenner en elektrisk impuls.

Syv stadier i livet
Serien tar seerne med på en utrolig reise gjennom syv stadier i livet. Guide på den spennende livsreisen er Professor Robert Winston, Storbritannia ledende ekspert på barnløshet. Han forteller den mest fantastiske historien som noensinne er fortalt - historien om menneskekroppen.
Vi følger babyen Zach når han tar sine første skritt og lærer å snakke, 12 år gamle Beatrice gjennom puberteten, Phillippa gjennom svangerskap og fødsel, Bud og Viola gjennom alderdommen og til slutt en mann med uhelbredelig magekreft gjennom de siste månedene av livet og i dødsøyeblikket.

NRK1 mandag kl 20.10

Bilde (Via Scanpix/Internett)
1. I den fascinerende serien \"Menneskekroppen\" får vi vite hva som skjer med kroppen til mennesker som er i forskjellige stadier i livet. (Foto: John Green/BBC).

2. Hjertet pumper blodet rundt i kroppen. (Foto: David Barlow).

3. En nyfødt baby består av 75% vann!

Dokumentarserie fra BBC i åtte deler
Regi: Richard Dale
Norsk kommentar: Trond Viggo Torgersen
Originaltittel: \"The Human Body\"
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123