Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. november 2004 kl 19.55 Noen bedre

Gutten med jernviljen

Solveig Skaar Pedersen fra Bergen mistet lysten til å leve da mannen hennes døde. Etter et fallskjermhopp er oldemor på snart 84 blitt et nytt menneske. Her sammen med Tore Strømøy.  (Foto: Harald Eggen)
Solveig Skaar Pedersen fra Bergen mistet lysten til å leve da mannen hennes døde. Etter et fallskjermhopp er oldemor på snart 84 blitt et nytt menneske. Her sammen med Tore Strømøy. (Foto: Harald Eggen)
Åtteåringen Dag Erik Engdal fra Dal ble født med en hjertefeil som ikke ble oppdaget før han fikk livstruende hjertesvikt bare åtte dager gammel. Legene klarte å redde livet hans, men trodde ikke at han noen gang ville lære å snakke og gå. Da hadde de ikke regnet med guttens jernvilje - og DDE.

I kveld kommer Dag Erik og hans mamma Trine til "Noen Bedre", og forteller den dramatiske historien.

Du får også høre hvordan DDEs musikk fikk fart i både Dag Erik og livet hans. Dag Erik er trolig Norges største DDE-fan, og Dag Eriks største drøm er å opptre med Bjarne Brøndbo & co. Selvsagt dukker heltene opp i studio for å hylle den lille tøffingen.

En liten DDE-er
Mer sang blir det når Bjarnes sønn, Tobias på 9 år debuterer på tv. Tobias er egentlig mest interessert i fotball og Manchester United, men har latt seg overtale av pappa til å bli med på årets juleturné som sanger.

I kveld synger han duett med pappa for første gang, i en splitter ny julesang.

Tøff oldemor
Imponert blir du garantert når du får møte snart 84 år gamle Solveig Skaar Pedersen fra Fyllingsdalen i Bergen.

Da Solveig mistet mannen sin for knappe to år siden, mistet hun også fullstendig lysten til å leve. Til slutt bestemte hun seg for å ta et fallskjermhopp, i håp om at hun ikke ville komme fra det i live. Men i stedet for å dø, skjedde det noe uforklarlig der oppe i skyene.

Dyr og imitasjon
Philips gjest denne gang er dachsen Tarzan fra Rauland og hans matmor Hæge Killingtveit. Hun forteller om hunden som er alle dyrs beste venn, og som har omsorg for alle han møter. Som minigrisen Smokey.

Møt også 13-årige Ragnhild Klepsvik fra Osterøy som kan plystre tostemt med seg selv, og lege Sigurd Røisland fra Kolbotn som skriver like godt forlengs som baklengs, og gjerne forlengs og baklengs samtidig!

Til slutt blir det andre semifinale i imitatorkonkurransen, hvor Stig Jarle Nordberg fra Evenskjær, Geir Aurstad fra Brevik og Steinar Hesthammer fra Tertnes kjemper om den tredje og siste finaleplassen.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning
Programleder: Tore Strømøy
Medhjelper: Philip Staven Mittet
Prosjektledere: Henning Skjæret og Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer