Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 1. juni 2002 kl 20.25 Jan Garbarek Group i Grieghallen

Garbarek under Bergens himmel

Jan Garbarek – festspillkonsert i Bergen. (Foto: Nattjazz i Bergen)
Jan Garbarek – festspillkonsert i Bergen. (Foto: Nattjazz i Bergen)
As if the sky itself were too low – under denne vignetten holdt Jan Garbarek Group konsert i Grieghallen sist lørdag. Riften om billettene var stor, og ekstrakonsert måtte til. Arild Erikstad i ”Hovedscenen” var også på plass i Bergen for å suge opp inntrykk. I kveld sender NRK2 en timelang redigert versjon av konserten.

Hansa-byens festspill bød altså på et norsk verdensnavn med sin helt egne stemme – Jan Garbarek. Sammen med tre musikalske partnere (Marilyn Mazur, trommer, perkusjon; Eberhard Weber, bass; Rainer Brüninghaus, tangentinstrumenter) tok Garbarek publikum med inn i et intenst vakkert lydlandskap.

Etnisk og jazz
Jan Garbarek når et stort publikum med sin evne til å assimilere trekk fra mange musikksjangre. Etter at han for over 30 år siden kom med sin første plateinnspilling sammen med Arild Andersen (bass) og Jon Christensen (trommer), har han samarbeidet med verdensnavn som Keith Jarrett, George Russell, Bill Frisell og Charlie Haden. Dessuten har han jobbe med Mari Boine og med The Hilliard Ensemble.

Garbareks interesse for etnisk og klassisk har også hele tiden vært til stede i hans musikk, og denne påvirkningen er blitt mer og mer tydelig i senere år.

Egenprodusert opptak
Programleder: Arild Erikstad
Produsent: Marianne Vinje
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Jan Garbarek – festspillkonsert i Bergen. (Foto: Nattjazz i Bergen)