Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 3. november 2003 kl 20.35 Hotellet

Kaos på kjøkkenet

Jens Kirk (Søren Spanning) tilbyr seg å hjelpe Alice (Kirsten Olesen) med å skaffe en ny kjøkkensjef (Foto: Lars Høgsted/DR/TV2)
Jens Kirk (Søren Spanning) tilbyr seg å hjelpe Alice (Kirsten Olesen) med å skaffe en ny kjøkkensjef (Foto: Lars Høgsted/DR/TV2)
Etter at det ble kjent at Lasse og Maria har hatt et forhold, bestemmer Lasse seg for å slutte som kjøkkensjef ved hotellet. Resultatet er at kjøkkenet er i ferd med å kollapse helt.

Forsoningen mellom Adam og Maria går trått, til tross for Julie og Nikolajs iherdige innsats, og Jens Kirk tilbyr å hjelpe Alice med å skaffe en ny kjøkkensjef.

En vinsmaker dukker opp på hotellet, og Nikolaj er ikke den som sier nei til en smak. Nikolaj syns vinsmakeren, som tilsynelatende vet alt om vin, er litt vel glatt, og Anette finner ut hvem som plasserte brennevinsflaskene i hennes skap.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotell Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice, og hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotell Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber: Kirsten Olsen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
Lasse Vestergaard: Bjarne Henriksen
Jimmy Larsen: Søren Byder
Anette Bak: Sarah Boberg
John Christian Lundbye: Baard Owe
Louise Jacobsen: Lene Maria Christensen
Aminah Ahmed: Jamilie Massalkhi Rudolf
Said: Samy Andersen
Jens Kirk: Søren Spanning

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83