Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 16. februar 1999 kl 23.15 En vakker dag ...

En vakker dag ... (t)

NRK1 tirsdag 16. februar kl 23.15
En vakker dag... (7)

Far til bekymring
Lilly Harper har en gammel far som alltid har vært hennes viktigste hjelp og støtte. Men da varmtvannstanken hennes bryter sammen, opplever hun for første gang at han svikter henne.
Lilly blir bekymret da faren later til å være helt uinteressert i å reparere tanken. I stedet virker han oppslukt av baseball og drar av gårde på kamp for å satse penger.
Også Forrest Bedford har vanskeligheter om dagen. Midt oppe i valgkampen for sitt kandidatur som statsadvokat har han latt en hvit mann, Nelson McDaniell, arrestere for drapet på en farget. Saken har utviklet seg til å bli meget kontroversiell, og mange hvite forlanger at Nelson settes fri fra fengslet.
Imens har Forrests sønn, Nathan, fått problemer fordi kameraten hans, Paul, har knust vinduet til treneren deres. Paul ville hevne seg fordi treneren har tatt inn en farget gutt på bryterlaget, og nå krever han at Nathan er solidarisk og holder tett. Problemet er at treneren mistenker Nathan for å ha knust vinduet...

Om serien
Denne amerikanske dramaserien, med handling fra en liten sørstatsby i 50- årene, er en av de mest kritikerroste og prisbelønte serier i amerikansk tv- historie. Den ble også enormt populær i Norge da den gikk på NRK i 1992-93. Nå får vi et gjensyn med familien Bedford og den stolte, svarte hushjelpen Lilly Harper. I denne omgangen er det den første serien på 22 episoder som er satt opp på sendeplanen.
Raseurolighetene og borgerrettsbevegelsens framvekst på 50- tallet danner det historiske bakteppet for serien. Familiens overhode er Forrest Bedford (Tom Waterston), en travelt opptatt advokat som sliter alene med ansvaret for de tre barna Nathanael (15), Francie (13) og John Morgan (6). Moren, Gwen (Deborah Hedwall), er permanent innlagt på psykiatrisk sykehus.
Lilly Harper (Regina Taylor) er familiens nye husholderske. Hun er alenemor til en seks år gammel pike, og hun er ung, svart og stolt. Lilly er ikke interessert i å være familiens slave, og står opp for sine rettigheter.
NRK1 tirsdag kl 23.15
Blir også sendt i NRK2 lørdag kl 23.40

Amerikansk dramaserie
Tidligere sendt i NRK fra 13.6.92
Originaltittel: I\'ll Fly Away
I rollene bl.a. Sam Waterston, Regina Taylor, Jeremy London, Ashlee Levitch, John Aaron Bennett og Kathryn Harrold
Regi: Joshua Brand