Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. juli 2001 kl 20.05 Landsbylegane

John har Alzheimers sykdom

Legen Joanna Graham (Haydn Gwynne) engasjerer seg i livssituasjonen til Harry Capper (John Alderton) som er  rammet av Alzheimers sykdom. (Foto: Carlton International)
Legen Joanna Graham (Haydn Gwynne) engasjerer seg i livssituasjonen til Harry Capper (John Alderton) som er rammet av Alzheimers sykdom. (Foto: Carlton International)
Joanna Graham i ”Landsbylegane” engasjerer seg for Harry Capper, en mann rammet av Alzheimers sykdom. Hun blir rasende da sjefene på et sykehus avviser å utføre en lenge påkalt fot-operasjon på den middelaldrende mannen.

På vegne av Harry Capper frontkolliderer Joanna bl.a. med en sykehuskonsulent, som viser seg å ha mer enn en rent faglig interesse for henne.


Ny landsbylege
Etter David Sheaffers brå død, kommer den unge vikarlegen Sam Morgan for å arbeide på legesentret The Beeches i Cardale. Skuespilleren Joseph Millson (24) fyller denne nye rollen i ”Landsbylegane”, og det er første gang han spiller i en legeserie. Veteranen John Alderton som gjør en gjesteopptreden i ”Landsbylegane”, har imidlertid spilt i sykehusserier siden tidenes morgen:

- En av mine tidligste roller for fjernsyn var i Emergency Ward 10 (Intensivavdeling 10), en serie jeg tror var den første sykehusserien laget i England, forteller han til engelsk presse.
Og medgir samtidig at blant alle rolletilbud han kan velge og vrake i, valgte han seg den Alzheimers-rammede Harry Capper.

- Rollen er en klar utfordring, fordi Alzheimers er en så forstyrrende sykdom. Spesielt i de tidlige stadiene da Capper forstår hva som hender, men intet kan gjøre.

Om serien
Sist sommer tok vi et foreløpig farvel med den populære britiske dramaserien ”Landsbylegane”. Nå er vi tilbake på legesenteret The Beeches i Cardale hvor de to legene David Shearer (Adrian Lukis) og Andrew Attwood (Gary Mavers) har måttet jobbe ekstra hardt
etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei. Det tok sin tid å finne en som kunne erstatte henne, men nå har sykehuslegen Joanna Graham (Haydn Gwynne) sluttet seg til legeteamet på The Beeches.

I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). En gammel kjenning, den frittalende pensjonisten Alice North (Margery Mason), dukker også opp.

”Landsbylegane” gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale.
Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice (serie 7, episode 4)
I hovedrollene: Gary Mavers, Haydn Gwynne
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Legen Joanna Graham (Haydn Gwynne) engasjerer seg i livssituasjonen til Harry Capper (John Alderton) som er rammet av Alzheimers sykdom. (Foto: Carlton International)