Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. mars 1999 kl 20.35 I Hummels vold

I Hummels vold (ttv)


NRK1 fredag 12. mars kl 20.35
I Hummels vold (7:9)

Otters i manesjen
Anne Marie Ottersen har vært skuespiller siden 1970 og har rukket mye i sin lange karriere. Fra sin spede start med turn og sang på hjemstedet Kongsberg har veien gått via teater, film og TV.
Nordmenn trykket henne for alvor til sitt bryst etter rollen i den første filmen \"Hustruer\". Det var i 1975 at filmen kom på lerretet med og av kvinner. Anja Breien var regissør og Bente Erichsen produsent. Så ble det da også laget to \"Hustruer\"-filmer til, i 1985 og i 1995. Anne Marie Ottersen fikk Amanda for beste kvinnelige skuespiller i \"Hustruer II\".

Født på Kongsberg
Anne Marie Ottersen ble født på Kongsberg i 1945, hennes far var lokomotivfører og moren hjemmeværende. Den unge frøken Ottersen holdt på med turn og sang på kinoen før veien bar til Oslo og Teaterhøgskolen i 1966. Allerede i 1969 spilte hun i filmen \"Psychedelica Blues\", en filmfortelling om yngre mennesker i opprør mot vårt formalistiske samfunn. Hun har spilt i 20 norske spillefilmer, deriblant \"Plastposen\", \"Bryllupsfesten\" og \"Fredrikssons Fabrikk\" foruten de tre \"Hustruer\"-filmene.

Teater og fjernsynsteater
Anne Marie Ottersen ble ansatt på Nationaltheatret i 1970 og er fortsatt knyttet til hovedstadens eldste teater. Hun har spilt i en rekke forestillinger hvorav den siste rollen var som Magdelone i \"Erasmus Montanus\" i 1996. Nå ønsker hun seg en seriøs teaterrolle igjen etter å ha gjort suksess som parkeringsvakt i tv-serien \"Bot og bedring\" og som revyskuespillerinne ved ABC-teatret.
Fjernsynsteatret hadde også gleden av å henne i sin stall i en årrekke. Sin første rolle hadde hun i \"Aksel og Marit\" i 1973 og sin siste i \"Fredrikssons fabrikk\". Anne Marie Ottersen har også deltatt i en rekke andre NRK-produksjoner, blant annet \"Marve Fleksnes\", \"Vill, Villere, Villaveien\", \"Pilen Flyttebyrå\", \"Halvsju\", \"Munnkurven\" og \"Amalies jul\".
NRK1 fredag kl. 20.35

Bilde (via Scanpix/Internett/Data-TV)
Anne Marie Ottersens elleville karriere blir belyst hos Hilde Hummelvoll i kveld. (Foto: Rune Lønn- Arnesen)

Egenprodusert underholdning
Ved Siss Kvamme og Gitte Calmeyer
Programleder: Hilde Hummelvoll
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56