Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 31. august 2004 kl 22.30 Anne Grete Preus i symfoni

Anne Grete Preus på Rockefeller

Anne Grete Preus med Kringkastingsorkestret på Rockefeller i Oslo (Foto: Jarl Fr. Erichsen/ Scanpix)
Anne Grete Preus med Kringkastingsorkestret på Rockefeller i Oslo (Foto: Jarl Fr. Erichsen/ Scanpix)
Anne Grete Preus spiller med kringkastingsorkestret på Rockefeller i Oslo. Konserten ble holdt i forbindelse med utgivelsen av den siste platen hennes, "Når dagen roper". Dirigent er Christian Eggen.

I denne kortversjonen av konserten møter vi Anne Grete Preus gjennom prøveuken med orkestret fram til de siste minuttene før hun går på scenen. Fra konserten framfører hun gamle låter som "Fryd" og "Kom nærmere, kom" og flere fra den siste platen "Når dagen roper".

Dronningen av norsk rock
Anne Grete Preus er helt klart en av Norges største tekst- og låtsnekkere gjennom tidene. Hun har holdt på nærmere tretti år i norsk rock, og viser gang på gang hvilken autoritet hun er. "Når dagen roper" er hennes sjuende soloalbum, og flere mener at det er hennes beste utgivelse på ti år.

Anne Grete mener selv at hun er konservativ. Hun liker å gjøre de samme tingene, som å dra til leiligheten sin i Paris og gå på kino, kafeer og gallerier. Men på den nye platen "Når dagen roper" har hun gjort noe nytt: Jobbet materialet fram med et band.

- For første gang i solokarrieren har bandet vært klart før låtene. Sangene er formet sammen med bandet. Å være soloartist og bestemme alt selv er fint, men man kan gå glipp av korreksjoner og verdifulle innspill. Vi har øvd mye, prøvd ting og snudd på ideer. Jeg har vært mye i studio de siste årene, nå er jeg i øvingslokalet også, sier Anne Grete Preus.

Egenprodusert musikkprogram (2004)
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Inger Larsen tlf. 23 04 74 83 / 98 87 50 78