Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. desember 2012 kl 19.45 Ut i naturen: En naturlig helaften

Eventyrreise i norsk villmark


Tradisjonen tro vier NRK store deler av tv-kvelden en storslått natursending med kåring av årets beste seervideo. Sendingen starter på NRK1, og fortsetter på NRK2 fra klokka 20.55.

Kari Toft, Ingrid Langeland Olderbakk og Hanne Cecilia Aass har reist til eventyrlige Lierne i Nord-Trøndelag. Her er det store områder med villmark, og her i grensetraktene ferdes både bjørn, jerv, gaupe og en og annen streifende ulv.

Blinkskudd av Bamse Brakar
Arne Otto Sandmo gjeter sauer på fjellbeite i Lierne hele sommeren, og for seks år siden satte han opp sitt første viltkamera for å prøve å få bilde av bjørn.

Han hadde flaks: Han fikk bilde av en binne med tre unger. Oppmuntret av nybegynnerflaksen begynte han å bygge opp sitt eget viltkamerafirma.

Villmarka i Lierne lokker til seg mange naturfotografer, og Erlend Resell vet hvor jerpa og lavskrika holder til, mens rypeforsker Erlend Nilsen drar ut for å se etter den godt kamuflerte fjellrypa.

Årets seervideo
Gjennom hele året har seerne sendt inn sine beste naturfilmer til oss. I kveld avslører vi hvilken seerne har kåret til årets favoritt. Konkurransen er knallhard, og vinneren får en reise for to til Svalbard.

Møte med to eventyrere
Aleksander Gamme gikk tur-retur Sydpolen uten etterforsyninger. Men mest kjent ble han for et videoklipp der han blir vill av glede når han finner en pose ostepop i depotet han gravde ned nesten tre måneder tidligere.

Aleksander er gjest gjennom hele NRK2-sendingen som starter klokka 20.55 og varer til over midnatt. Der får han selskap av Randi Skaug, den første norske kvinnen på Mount Everest og kaptein på kajakken "Sakteruta".

Tradisjonen tro oppsummerer naturredaksjonen været i året som har gått, og det blir premierer på nye norske naturfilmer.

Egenproduksjon, 2012.
Programledere: Kari Toft, Ingrid Langeland Olderbakk og Hanne Cecilia Aass
Produksjonsleder: Bjørg Langeland, Bjorg.Langeland@nrk.no tlf 93496759
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900