Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Beskrivelse av familiene

Oslofamilien:
16 år gamle Jørgen bor i Oslo sammen med lillesøsteren Sara og foreldrene Aud Irene og Hans-Jørgen. Familien holder på å bygge nytt hus, men Jørgen ønsker ikke å være med på flyttelasset. Han opplever at foreldrene ikke stoler på ham og er spesielt i opposisjon mot moren sin. Han vurderer å begynne på skole i en annen by for kanskje få et bedre forhold til foreldrene. Aud Irene og Hans-Jørgen syns Jørgen har forandret seg så mye i det siste at de frykter at han ruser seg.

Kibergfamilien:
Søstrene Saara og Petra er 15 og 16 år. Saara skal konfirmeres denne våren, mest for å få penger til ny hest. Saara er ei skikkelig guttejente som nekter å pynte seg, mens Petra har kjæreste og er mer "jentete". Mor Pamela lar kjæresten til Petra overnatte for hun mener at de kommer til å ha sex uansett. Da er det bedre at de er hjemme innenfor trygge rammer. Petra har slitt med konsentrasjonsproblemer og ukontrollert sinne i alle år. Kun et par måneder før hun går ut av 10. klasse får hun diagnosen ADD.

Trondheimsfamilien:
Når vi først møter 17 år gamle Dennis, er han et stort boksetalent med OL 2008 i sikte. Men plutselig frister venner, festing og rap-musikk mer enn trening. Randolf, boksetreneren hans, tvinger Dennis til å ta et valg om å satse på boksingen eller ikke. Foreldrene, Toril og Francis, er skilt. Derfor bor Dennis på to steder. Både moren og faren er skeptiske til noen av vennene hans fordi de har opplevd litt bråk det siste året. NRK fulgte Dennis ute blant vennene og hjemme hos foreldrene de siste månedene av livet hans. En uke etter endt opptak ble han påkjørt og drept.