Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. mars 2003 kl 19.30 Puls

Kamp for personlig assistent

Det skal handle om selvmord, personlig assistenter for funksjonshemmede og snorking hos
Det skal handle om selvmord, personlig assistenter for funksjonshemmede og snorking hos "Puls" og programleder Anbjørg Sætre Håtun. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Regelverket for funksjonshemmedes rett til personlig assistent gir stort som for tolkning for kommunene, som avgjør hvem som skal få denne ordningen. For mange funksjonshemmede handler dette om å få muligheten til å leve et fritt og selvstendig liv - eller ikke.

- Med det tilbudet jeg har i dag blir jeg sittende hjemme og vente. Mannen min må ta hele ansvaret. Jeg vil jo gjerne leve så normalt som mulig, sier Wenche Lier (45) fra Nøtterøy i Vestfold. Hun er blind og rullestolbruker, men har fått avslag på sin søknad om personlig assistent.

Skal det være hvor du bor som bestemmer om du har rett til et selvstendig og aktivt liv? vil ”Puls” og programleder Anbjørg Sætre Håtun vite i kveldens program.

Aktivitetstilbud til trygdede
"Aktiv på dagtid" er et treningstilbudet for trygdede i Oslo. Går man hjemme på arbeidsledighetstrygd eller uføretrygd kan dagene bli lange og ensomme. For å få folk opp av sofaen og i god form har Oslo Idrettskrets lansert dette tilbudet. I kveld får du høre hva brukerne synes.

Råd mot snorking
Visste du at halvparten av alle nordmenn snorker? Visst kan det være plagsomt for den det gjelder, men ofte verre for den som må ligge og høre på. I kveld gir Anbjørg Sætre Håtun deg gode råd som kan minske problemet.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96