Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. februar 2004 kl 00.05 Grammy Awards 2004

Årets store prisfest

Beyoncé vant fem priser under årets Grammy. Foto: Sony Music)
Beyoncé vant fem priser under årets Grammy. Foto: Sony Music)
Norah Jones stjal showet under fjorårets Grammy, og også i år var det en ung kvinne som gikk hjem med flest priser, nemlig r’n’b-stjerneskuddet Beyoncé. Hun var nominert i seks kategorier og gikk til topps i fem av dem. 23-åringen sto også for den forrykende åpningen sammen med Prince.

8. februar var det klart for den 46. utdelingen av den amerikanske platebransjens gjeveste pris – Grammy. Det stjernespekkete showet gikk av stabelen i Los Angeles, og fra scenen underholdt superstjerner som Foo Fighters, Christina Aguilera, Justin Timberlake, Sting og Sean Paul, The Black Eyed Peas og The White Stripes.

Janet trakk seg
En av stjernene som derimot meldte avbud, var Janet Jackson. Hun skulle egentlig vært en av prisutdelerne, men etter fadesen der hun blottet brystet under Super Bowl til 90 millioner amerikanske tv-seeres forargelse, valget divaen å bli hjemme.

Hennes medsammensvorne Justin Timberlake var derimot på plass. Han kunne ta hjem to statuetter, én for beste mannlige popartist og én for beste mannlige popalbum.

I tillegg var Christina Aguilera, OutKast, Coldplay og Evanescence blant prisvinnerne.

Stjernespekket show
I år er det 40 år siden The Beatles gjorde sin første tv-opptreden i USA, og det ble markert under prisutdelingen med en hyllest fremført av Sting, Vince Gill, Dave Matthews og Pharrel Williams.

I tillegg ble musikksjangeren funk hedret med hjelp fra Outkast, George Clinton, Parliament Funkadelic, Earth Wind & Fire og Robert Randolph & the Family Band.

Blant prisutdelerne og artistene som introduserte de medvirkende var Madonna, Carlos Santana, Beck, Norah Jones og filmstjernen Samuel L. Jackson.


Innkjøpt program
Kontaktperson: Niels Bierge
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Les mer