Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. november 2001 kl 19.30 Puls

Profesjonsstrid om hjertebarna

Norge har to barnehjertesenter - et på Haukeland og et på Rikshospitalet. Det er ingen hemmelighet at samarbeidet mellom de to sykehusene ikke er verdens beste.

Nå reagerer Haukeland sammen med Foreningen for Hjertesyke barn sterkt på at Rikshospitalet bruker utenlandsmilliarden og sender barn til Kiel for behandling i stedet for å bruke kompetansen på Haukeland.

Rikshospitalet på sin side sier det er helt på sin plass å bruke utenlandsmilliarden på denne måten. Da blir barna behandlet og kompetansen på Rikshospitalet hevet. Forholdene har utviklet seg til å bli en profesjonsstrid med hjertebarna som kasteball…

Reporter Elisabeth Hansen har fulgt lille Vilde og hennes mamma på turen til Kiel.

Utradisjonell helsesøster
Vi møter også en helsesøster utenom det vanlige i Puls i kveld. Elisabeth Bøvre er ansatt på en ungdomsskole i Groruddalen, og har en litt annen filosofi enn andre om hva en helsesøster kan være. Hun mener det viktigste er å skape kontakt med elevene og sørge for å være lett tilgjengelig når vanskelige ting dukker opp. Det blir derfor mer enn å teste syn og hørsel for Elisabeth. Flere ganger i året tar hun også over gymtimene og lærer bort aerobic til elevene i alle klasser.

Ernæringstips til røykesluttere
Røykekurset får besøk av ernæringsfysiolog Henriette Øyen, som blir med Nina og Marika hjem for å gi de råd om hvordan man kan unngå å legge på seg når man slutter å røyke.

Programleder: Vera Kvaal
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697