Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. oktober 2006 kl 20.20 Kjempesjansen

Smektende rytmer

Tangueros del Norte fra Trøndelag. Foto: Kjetil Valen
Tangueros del Norte fra Trøndelag. Foto: Kjetil Valen
Det blir blant annet fyrig argentinsk tangomusikk i Kjempesjansen i kveld. Gruppen fra Trondheim konkurrerer mot klassiske musikere og popartister.

I uken frem mot sending konkurrerer også tre band i nettsjansen. Les mer om disse her: www.nrk.no/kjempesjansen.

Ukens deltakere
Som vanlig har Dan Børge Akerø plukket fra øverste hylle når det gjelder musikalske deltakere i det sjette programmet av Kjempesjansen:

Anine og Lasse
Anine Victoria Stang (21) fra Oslo og svenske Lasse Jansson-Kilman (27) er begge andreårsstudenter ved Nordens eneste låtskriverskole, MusikMakarna i Nord-Sverige. På skolen oppdaget de at de jobbet bra sammen - Lasse på gitar og Anine med sang. De lager stadig nye poplåter, og det er en av disse de skal opptre med i Kjempesjansen.

Tangueros del Norte
Gruppen kommer fra Trondheim og består av Andreas Rokseth, Valeria Lillebjerka, Åsbjørg Ryeng, Viktor Stenhjem, Rannveig Ryeng, Øyvind Aspenes Robak, Håkon Magnar Skogstad og Ole Herman Sjølin. Gruppen er et tango tipica-orkester som består av tre bandoneon (argentinsk tangotrekkspill), tre fioliner, piano og bass. Tangueros del Norte består av unge, talentfulle musikere og ble startet ved kulturskolen i Trondheim i 2001/2002.

Garness
Tvillingene Hildegunn og Ingelin Garnes Reigstad kommer fra Holsnøy, nord for Bergen. Allerede som niåringer gav de ut plate med sine egne sanger. De skriver fortsatt låter selv, og musikken deres kan beskrives som gitarbasert pop på engelsk. De siste årene har de satset fulltid på musikk, både som duo og sammen med andre artister. I tillegg til å synge trakterer jentene ulike instrumenter. Ingelin spiller gitar og piano. Hildegunn spiller perkusjon, klokkespill og piano.

Alexander Rybak
20 år gamle Alexander kommer fra Oslo og har spilt fiolin siden han var fem og har sunget siden 16-årsalderen. Han er en allsidig kar som også spiller gitar og piano. Gene Kelly er hans store forbilde siden han var allsidigheten selv! Alexander drømmer om å kunne leve av musikken. Dersom han vinner noe i Kjempesjansen, håper han å kunne kjøpe en ny fiolin. Og kanskje endelig få råd til å ta lappen!

Dommerne
I kveld er Frode Alnæs en av gjestedommerne sammen med Gro Shetelig Kruse og Jon Willy Rydningen.

Om programserien
I høst kan unge talenter innen sang, dans eller musikk få en gyllen sjanse til å vinne store premier. Dan Børge Akerø lover et show som holder høyt nivå – her er det supertalenter som bare trenger det ekstra lille løftet for å kunne bli store stjerner. I løpet av 11 uker vil talenter i alderen 15–30 år få vise seg fram for et bredt tv-publikum. Dette er personer som er meget dyktige innen sitt felt, og som her kan få en sjanse til å drive med det de elsker på heltid.

Nettsjansen
I tillegg får noen utvalgte bli med i "nettsjansen" i uken før programmet sendes. Her stemmes én person frem av publikum til å bli den femte deltakeren i ukens "Kjempesjansen". Les alt om nettsjansen på www.nrk.no/kjempesjansen.

Det er med andre ord fem personer hver uke som konkurrerer i Kjempesjansen på tv. Alle midlene fra stemmene går direkte til utøverne. I forrige runde fikk deltakerne hele 4,5 millioner.

Underholdningsprogram
Produksjon: NRK Underholdning
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Programleder: Dan Børge Akerø
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside