Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. juli 1999 kl 21.35 Fakta på lørdag: "Fuck you, fuck you very much"

Fakta på lørdag: \"Fuck you, fuck you ve


NRK1 lørdag 24. juli kl 21.35
Fakta på lørdag: \"Fuck you, fuck you very much\"

Stå-på-vilje gir resultater

\"Livet er en fest\", påstår den svenske rapartisten Leila K, som slo i gjennom med singelen \"Got to Get\" i 1989. Leilas useriøse syn på livet har i den senere tid skaffet henne problemer både med famile og stat, samtidig som hun har bevist at alt er mulig så lenge man bare vil det tilstrekkelig mye.
Dokumentaren NRK1 sender lørdag kveld tar for seg hvordan dance- og rapartisten Leila K har kommet seg opp og fram fullstendig på egen hånd.
Leila K har ingen form for utdanning, og har måttet klare seg kun med sin egen livserfaring så langt. Det er ikke alltid den beste ballasten, men portrettet av henne i Fakta på lørdag oppsummerer at det er fullt mulig.

Hadde talent
Hun ble født i Gøteborg i 1971 av marokkanske foreldre, og etter store adferdsproblemer i barneskolen ble Leila sendt til Marokko for å gå ungdomsskolen under strengere kontroll. Det gikk imidlertid ikke, og Leila ble returnert til Sverige året etter. Da så hun sitt snitt til å rømme hjemmefra, og barer og diskoteker ble hennes nye hjem.
Gjennom hennes omflakkende tilværelse oppdaget hun stadig talentkonkurranser, og ved en tilfeldighet satt medlemmer fra gruppen Rob?n Raz en dag i juryen. De tilbød henne platekontrakt i 1988, og året etter kom gjennombruddet.

Fra rikdom til konkurs
Samarbeidet med Rob?n Raz holdt riktignok bare to år, da bestemte Leila å prøve seg på egen hånd. Hun fikk en flying start med singelen Magic Ball, og tjente penger på løpende bånd. Fra å tjene 500 kroner per konsert økte hun raskt honoraret til 85.000 kroner.
Ettersom pengene kom inn økte også forbruket, og da nedturen kom i 1994 ble overgangen for rapartisten stor.
Hun gikk konkurs og opparbeidet seg en gjeld til den svenske staten på over 100.000 kroner. Selv hevdet hun at det hele var bare tull, og fortsatte livet i rampelyset. Nå er hun i gang med nye prosjekter, og har nok en gang bevist at hun har både krefter og talent til å holde seg på toppen.

NRK1 lørdag 24. juli kl 21.35

Bilder (via Scanpix/Internett)
Leila K har nådd toppen i musikkbransjen med en utrolig evne til å aldri gi opp før målet er nådd.

Svensk produksjon
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18