Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. juni 2006 kl 16.15 Josef: Drømmenes konge

Drømmetolkeren Joseph

Josef kan tolke drømmer, men de sjalu brødrene hans selger han som slave. Senere skal Josef bli den mekstigste i landet.
Josef kan tolke drømmer, men de sjalu brødrene hans selger han som slave. Senere skal Josef bli den mekstigste i landet.
Joseph blir sett på som et mirakelbarn som har fått i nådegave å forstå drømmer. Han er farens yndling, til stor irritasjon for sine ti eldre brødre.

Etter at faren gir Joseph en flott ny kjortel, får brødrene nok av ham. De bestemmer seg for å selge lillebroren til slavehandlere. Slavehandlerne tar ham med til Egypt, der han blir solgt videre til Potifar – kapteinen for faraoens hær.

En spesiell mann
Selv som slave fortsetter Joseph å skille seg ut, og Potifar legger til slutt merke til ham. Han gjør Joseph ansvarlig for sitt eget hushold, og her møter Joseph sin første kjærlighet – Asenath. Potifars kone legger også merke til Joseph, men Joseph nekter å innlede noe forhold med henne.

Hun blir så krenket at hun anklager ham for å ha skadet henne. Potifar kaster ham i fengsel, men Joseph blir til slutt løslatt for å tolke faraoens drøm.

Gjenforening
Joseph tolker drømmen, som forteller om en sultkatastrofe i Egypt. Faraoen gir derfor Joseph ansvar for hele landet, og gjør ham til den nest mektigste i riket. Han forbereder landet på katastrofen og får se brødrene sine igjen når de kommer til Egypt for å få mat. Da bestemmer han seg for å avsløre hvem han er.

Basert på historien om Joseph fra Det gamle testamentet

Amerikansk animasjonsfilm fra 2000
Originaltittel: Joseph, King of Dreams
Regi: Rob LaDuca og Robert C. Ramirez
Amerikanske stemmer: Ben Affleck, Mark Hamill, Richard Herd og Maureen McGovern m.fl
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97