Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. juli 2000 kl 22.00 Herskapelig

Herskapelig (ttv)


NRK1 onsdag 19. juli kl 22.00
Herskapelig (2:9)

Praktgård i Østerdalen

- Gled dere, sier Toppen Bech, som inviterer til ny herskapelig visning - med andre ord til nytt herregårdsbesøk, denne gang i Østerdalen.

Thomas og Inger Meinich på Sorknes gård åpner gjestfritt sitt store hjem på Rena. Det er et vakkert anlegg i rosa empire, med så mange rom at teamet fra NRK aldri fikk tid til å telle.
Interiørene er intakt helt fra den gang tipp-tippoldefaren dro til verdensutstillingen i Paris og kjøpte med seg lamper, tekstiler, tapeter og møbler hjem til Østerdalen. Så ble han da også kalt Østerdalskongen.

Fantastisk takmaleri
- Det aller mest særpregede ved Sorknes er kanskje de malte himlingene, for øvrig blant de fineste som er bevart i landet fra midten attenhundretallet, sier programleder Toppen Bech.
Kvalitetsmessig er de på høyde med hva man kan finne på Slottet i Oslo: En wienervals i den store ballsalen på Sorknes er \"berusende\" på mange måter, men først og fremst fordi man ikke klarer å la være å se i taket hele tiden.

Historien om Sorknes
Historien om Sorknes er historien om Oslo- gutten som var lege, overtok slektsgården på Rena og fant seg en kjerring på stedet. Thomas og Inger Meinich driver i dag en \"sportsbedrift\" med golfbane og alpinsenter.
- Hele Sorknes-historien er som et eventyr, forteller Toppen Bech, som synes det er en utrolig priviligert oppgave å få presentere den kulturarven som ligger i de gamle gårdene.

NRK1 torsdag kl 15.30
Sist sendt 24.12.98

Bilde
Thomas og Inger Meinch sammen med Toppen Bech foran Sorknes gård, Rena i Østerdalen. (Foto: Per Magnussen)


Egenprodusert underholdning
Ved Bjørn Scheele og Toppen Bech
Programleder Toppen Bech
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83