Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. juni 2007 kl 21.45 Lov og orden: New York

Arsenikk og søtningsmidler

Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og arrestanten Connie Pratt (Billy Lush). (Foto: Universal Pictures)
Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og arrestanten Connie Pratt (Billy Lush). (Foto: Universal Pictures)
I øysamfunnet Channel Island i New York dør flere deltakere under et møte der stedets kirkebygg er satt på dagsordenen. Det blir snart klart at noen har blandet arsenikk i søtningsmidlet som er brukt i kaffen på møtet.

Etterforskerne Goren og Bishop avdekker en sak med forgreninger til en båtmarina. Laura Koehler, en av de døde, har akkurat mistet et barn og det antas først at hun har tatt selvmord pga sorg. Sønnen og to andre ungdommer var ute i en robåt da de druknet. Foreldrene saksøkte marina-selskapet for uhellet.

Gammelt fluepapir
Den videre etterforskningen rettes mot en nevø av presten i lokalkirken. Det blir funnet gammeldags fluepapir i hundekennelen der venninnen til den unge mannen arbeider. Virkemidlet i det klisne belegget på fluepapiret er arsenikk.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe). Sistnevnte er gått ut i svangerskapspermisjon og Goren samarbeider i permisjonstiden med etterforsker G. Lynn Bishop (Samantha Buck).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og hans kollega som til vanlig er Alex Eames, utfyller hverandre på godt og vondt. Nå da hun har svangerskapspermisjon, samarbeider Goren med etterforskeren G. Lynn Bishop.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).


Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: Sound bodies
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio (Robert Goren), Samantha Buck (G. Lynn Bishop), Courtney B. Vance (Ron Carver) og Jamey Sheridan(James Deakins).
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no