Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. februar 2002 kl 19.01 Salt Lake City direkte: Skiskyting, 15 km kvinner

Karen-Marie styrer showet hjemmefra

Karen-Marie Ellefsen leder OL Salt Lake Direkte. (NRK-foto: Ole Kaland)
Karen-Marie Ellefsen leder OL Salt Lake Direkte. (NRK-foto: Ole Kaland)
NRK er på plass med stor stab i Salt Lake, men noen er blitt igjen for å styre showet hjemmefra. Rutinerte Karen-Marie Ellefsen har fått jobben med å lede direktesendingene fra OL-Studio på Marienlyst. I dag er det for øvrig skiskytterne som skal i ilden i Soldiers Hollow.

Karen-Marie Ellefsen er programleder i ”Salt Lake Direkte”, og koordinerer det hele fra studio i Oslo. Hun er en rutinert dame i OL-sammenheng. Ellefsen har jobbet under samtlige olympiske leker både sommer og vinter siden hun ble fast ansatt i NRK-Sporten i 1979. Det blir til sammen 12 OL, seks i hver sjanger.

- Når det gjelder vinterolympiadene, har jeg alltid vært programleder, men jeg har bare vært i OL-byen to ganger. Det var på Lillehammer i 1994 da jeg var en av programlederne i kveldssendingen " Vindu mot Lillehammer", og i Nagano i 1998 da jeg ledet sendingen i studio i Nagano. Under de andre vinter-OL-ene har jeg vært programleder i studio i Oslo, og slik blir det også denne gangen, sier Ellefsen som er spent på hva lekene vil bringe av norske medaljer.

- Det er vanskelig å vurdere norske gullsjanser før sesongen er kommet i gang. Men med henblikk på det som skjedde forrige sesong, har jeg størst tro på gullmedaljer i skiskyting for begge kjønn, i klassisk langrenn for kvinner ved Bente Skari og i langrennstafett for menn. Når det gjelder individuelt langrenn for menn, er jeg mer usikker på hvor det bærer foreløpig. Ellers håper jeg at hopperne endelig får til noe igjen. En gullmedalje i hopp er et sterkt personlig ønske, men kanskje ikke så realistisk, sier Ellefsen og hevder at hennes favorittøvelse nok er en spennende skiskytterstafett med Norge i gullkampen!

Norske gullfavoritter
I dag er det på skiskytterarenaen det skal kjempes om edelt metall. Først ut er kvinnene med 15 km, før det er klart for herrenes 20 kilometer. Dette er de lengste øvelsene som blir avviklet i skiskyting, og Norge har gullfavoritter både i dame- og herre-klassen.

Liv Grethe Skjelbreid Poiree har gjort det svært sterkt den siste tiden, mens Ole Einar Bjørndalen var best i begynnelsen av sesongen.

NRK-Sporten
Egenprodusert sending
Programleder Oslo: Karen-Marie Ellefsen
Programleder Park City: dag Erik Pedersen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Karen-Marie Ellefsen leder OL Salt Lake Direkte. (NRK-foto: Ole Kaland)