Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 17. mars 2004 kl 23.10 Lydverket

På turne med Cumshots

I kveld sørger Rune Nilson for at seerne får bli med på turne med The Cumshots, treffe Joss Stone og få vite
I kveld sørger Rune Nilson for at seerne får bli med på turne med The Cumshots, treffe Joss Stone og få vite "alt" om groupies og mastring. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Etter å ha underholdt hele Norge med Team Antonsen er det på sin plass at Kristopher Schau også tilgodeser tyskerne. Lydverket var med da han og resten av medlemmene i The Cumshots reiste på turné i Tyskland.

The Cumshots gjør som alle andre små rockeband som vil ut i Europa - de drar til Tyskland og tar den uglamorøse pønkeruta, eller "bæsjeruta" som vokalist Kristopher Schau kaller den… Det er ikke mye glamour. Honoraret for å spille på småklubbene er som oftest bare øl og mat, samt losji på gulvet i etasjen over spillestedet, gjerne i selskap med dophuer, tissetrengte katter og annet utyske.

Lydverket ble med for å finne ut hva The Cumshots og andre norske band kan ha igjen for å dra på turné under slike forhold.

Joss Stone
Lydverket har også intervjuet purrunge Joss Stone. Hun har klart kunststykket å skille seg ut blant alle andre hvite og pene ungjenter i popbransjen. Ved å hoppe over typiske "Idol-auditions" og andre pop-konsepter og heller synge gamle soul-låter, har stemme og talent virkelig kommet til sin rett. Både kritikere og publikum har unisont latt seg imponere.

Lydverket har møtt 16-åringen i London.

Groupies
At band og artister har groupies, altså mer eller mindre dedikerte fans som stjernene lett kan ha sex og annen moro med, er intet nytt. Men fenomenet og mytene rundt groupies har fascinert og forarget helt siden en del groupies på 60-tallet nesten ble like store stjerner som artistene de hang sammen med.

Kizz har laget låten "Plaster Caster" og Rolling Stones har skrevet "Star Star", som egentlig skulle hete "Star fucker". Begge låtene er en hyllest til groupies og deres virksomhet. Marianne Faihtfull, Pamela Des Barres, Bebe Buell og Pennie Lane er alle kjente groupies. Lydverket gir denne uken en innføring i deres historier og liv.

Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.


NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Marius Hoel
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,


LENKER
  • Les mer