Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 3. februar 2003 kl 21.00 Niern: Con Air

Desperate fanger

Cameron Poe (Nicolas Cage), i midten, får store problemer når flyet han er med blir kapret av medfanger
Cameron Poe (Nicolas Cage), i midten, får store problemer når flyet han er med blir kapret av medfanger
Den tidligere krigshelten Cameron Poe (Nicolas Cage) har fått en dom på åtte år for å ha drept en mann i en barkrangel da han forsvarte sin gravide kone. Når løslatelsen nærmer seg, gleder han seg til å møte datteren som han aldri har sett. Flyturen til friheten blir imidlertid ikke som han hadde tenkt seg.

Poes flight må innstille, og han blir satt på et fly med ti av USAs farligste fanger som skal fraktes til et sikkert fengsel. En av fangene, Cyrus ”The Virus” Grissom (John Malkovich), er en seriemorder og et sinnsykt geni som har planlagt en djevelsk sammensvergelse. Med hjelp fra andre medfanger, som Diamond Dog (Ving Rhames), Johnny 23 (Daniel Trejo) og Garland Greene (Steve Buscemi), vil Cyrus og de andre kapre flyet og fly til et nøytralt land hvor de kan leve som frie menn.

Cameron Poe er mellom barken og veden. Han må finne en måte å komme seg hjem på, holde seg i live, se etter sin cellekamerat Baby-O (Mykelti Williamson), som kommer til å dø uten riktig medisin, og han må prøve å hjelpe politifolkene på bakken, inkludert Vince Larkin (John Cusack).

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: ”Con Air”
Regi: Jerry Bruckheimer
I rollene: Nicolas Cage, John Cusack, John Malkovich, Steve Buscemi og Ving Rhames
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83