Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. mai 1999 kl 22.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 torsdag 6. mai kl 22.30
Filmredaksjonen NRK

Vårslepp på kinoene

Det er hele sju kinopremierer denne uken. Filmredaksjonen anmelder alle de nye filmene. Pål Bang-Hansen har møtt regissør John Boorman som er kinoaktuell med \"Forbryterkongen\". Og Brita Møystad Engseth presenterer \"Naturens spill\" gjennom intervjuer med skuespillerne Ben Affleck og Sandra Bullock og regissør Bronwen Hughes.
I denne utgaven av Filmredaksjonen NRK skal vi også se på en av neste ukes premierer, nemlig \"Gloria\" som er en remake av Cassavetes film fra 1980. Dessuten skal vi få høre om et spennende norsk/engelsk/svensk filmsamarbeid.
Hans Petter Moland (\"Secondløitnanten\", \"Kjærlighetens kjøtere\") er tilbake med et nytt filmprosjekt, og Else Karine Archer fra Filmredaksjonen NRK har vært i Skottland på settet til filmen \"Aberdeen\" - vi bringer bl.a. intervju med regissøren og skuespiller Stellan Skarsgård.

Helgens premierer
Seks filmer forsvinner av lerretene denne uken. De må vike plassen for bl.a. disse:

\"Tyven\"
er en dypt tragisk oppvekstskildring fra 1950-tallet, levert av den russiske regissøren Pavel Chukrai. Filmen ble nominert til Oscar for beste utenlandske film, og har fått god omtale internasjonalt.

\"Forbryterkongen\"
Pål Bang- Hansen har intervjuet regissør John Boorman (\"Deliverance\", \"Emerald Forest\"). Irske Boorman fikk pris som beste regissør ved fjorårets filmfestival i Cannes. Han er tilbake med en film basert på en sann historie om en uvanlig manns uvanlige liv som forbryterkonge og folkehelt.

\"Naturens spill\"
Denne ukens ukompliserte innslag, full av romantiske forviklinger. Liker du Ben Affleck og Sandra Bullock, kan du glede deg, for Filmredaksjonens Brita Møystad Engseth har snakket både med dem og regissør Bronwen Hughes.

\"Det motsatte av sex
Denne ondskapsfulle komedien gjorde seg bemerket på Sundance festivalen i Statene i år. Selveste John Waters anbefaler den på det varmeste og nå får du høre hva Filmredaksjonen synes.
Ellers omtales følgene premierefilmer i Filmredaksjonen NRK:
\"Holy Man\"
\"Bulworth\"
\"Smoke Signals\"

NRK2 torsdag kl 22.30
NRK1 torsdag kl 00.35
NRK2 søndag kl 21.30

Filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Prosjektleder: Erlend Eskeland
Programleder: Else Karine Archer
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41

\0\0\0