Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mars 2004 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Ransmenn på rømmen

Ukens episode av "Med hjartet på rette staden" er sannsynligvis den mest dramatiske i seriens historie.

Overbetjent Merton kaller staben sammen og forteller at en kjent kjeltring fra Aidensfield, Jimmy Sutton, er mistenkt for et pengeran i The Midlands. Om natten er bylegen Tricia blitt oppsøkt av en fremmed mann som forlanger at hun syr igjen en åpen flenge i benet hans.

Neste natt møter Jimmy Sutton en mann i skogen utenfor Aidensfield. Dette er Suttons makker. Mannen halter og viser fram en nylig gjensydd flenge i benet.

Skyting ved godset
Betjentene Bellamy og Nicholson har et oppdrag ute på lord Ashleys gods, da en av dem blir oppmerksom på noen som lusker i skogen. Snart er begge to involvert i en livsfarlig kamp med Jimmy Sutton og hans makker.

Bellamy får et skudd i foten og blir liggende. Da skurkene vil ta han med seg som gissel, overtaler Nicholson dem til å velge ham med i stedet.

Kurs for Spania
I ransbilen bærer det av gårde sammen med skurkene, gislet Nicholson og pengsekkene. På en flyplass i nærheten venter et privatfly, med kurs for Spania.

På samme flyplass venter også resten av politistyrken fra Aidensfield.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette
dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an; i forrige sesong hadde "Med hjartet på rette staden" på det meste drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11), "Coming of Age"
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57