Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 22. mars 2010 kl 21.25 En sterk historie: Sidsel Wold i Gaza

En venn i nøden

Sidsel Wold i Gaza: Sidsel Wold har støttet sin sjåfør og tolk, Raed, som mistet jobb og hjem i krigen i Gaza. (Foto: Solveig Helvik, NRK. )
Sidsel Wold i Gaza: Sidsel Wold har støttet sin sjåfør og tolk, Raed, som mistet jobb og hjem i krigen i Gaza. (Foto: Solveig Helvik, NRK. )
NRKs korrespondent i Gaza velger historien hun laget om Raed, sjåføren, tolken og "fikseren" hennes gjennom åtte år. Han ble hardt rammet av krigen i 2009. Denne sterke historien er helt spesiell for Sidsel Wold, selv om det er mange folk i Gaza som har opplevd det samme.

Sidsel har besøkt Raed og familien igjen. Hvordan er situasjonen nå? Hvilke tanker gjør den erfarne korrespondenten seg om Raeds levekår og om situasjonen i Gaza?

Fikk hjelp
For litt over ett år siden ble huset og drosjebilen til Raed Athamne helt ødelagt av israelerne. Han mistet med ett både jobb og hjem. I Gaza finnes det ingen skadeforsikring, og dermed sto han helt på bar bakke.

Etter reportasjen i Dagsrevyen i januar 2009, var det noen som ville hjelpe Raed med penger til en ny bil, og han fikk sjansen til å starte på nytt.

Sidsel Wold har ikke kunnet slippe historien, og fått et tettere forhold til sin gode hjelper.

Egenproduksjon, 2010
Regi: Solveig Helvik
Prosjektleder:Harald Reitan 414 76 060
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice