Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 25. juni 2003 kl 21.05 Niern: Borgerkrig på direkten

USA-stater i krise

Beau Bridges i rollen som guvernør Farley (Warner Bros Int)
Beau Bridges i rollen som guvernør Farley (Warner Bros Int)
Denne svarte komedien foregår et sted inn i framtida, og historien begynner når guvernør Farley i staten Idaho bestemmer seg for å stenge grensene. Samtidig ankommer et fly med foreldreløse barn som har flyktet fra atomkrigen mellom India og Pakistan. Dermed er krisen et faktum.

Guvernør Farley (Beau Bridges) har sett seg lei på politikernes liberale innvandringspolitikk som etter hans mening gjør USA til en sydende smeltedigel. Farley er nylig blitt gjenvalgt, og har gitt velgerne løfte om å bevare det som er igjen av "The American Way".

Assistenten Jimmy Cannon (Kevin Dunn) prøver å lede guvernøren gjennom krisen, men både personer og begivenheter tar etter hvert helt over. I fjernsynsstasjonens nyhetsredaksjon er det full aktivitet. Det jobbes på spreng for å følge utviklingen. I Det Hvite Hus samler presidenten (Phil Hartman) alle sine rådgivere, inkludert lobbyisten og PR-guruen Jack Buchan (James Coburn).

Kaos og anarki
Krisen trappes opp når guvernør Farley ber statens nasjonalgarde om å sette opp en militær blokade. Han gir også klar beskjed om at han vil trekke Idaho ut av unionen hvis den føderale regjeringen bruker makt mot blokaden. Kaos og anarki råder i gatene. Etniske grupper konkurrerer om å få støtte fra presidenten. Til gjengjeld vil de stå på hans side i konflikten.

Nyhetsjournalistene finner ut at nabostater som Montana og Utah sender tropper for å støtte Idaho i konflikten. Plutselig går det opp for dem at konflikten kan utvikle seg til full borgerkrig…

I de største rollene møter vi Beau Bridges som guvernør Farley, James Coburn som Jack Buchan, Kevin Dunn som Jimmy Cannon og Phil Hartman som presidenten.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: The Second Civil War
Regi: Joe Dante
I rollene: Beau Bridges, James Coburn, Kevin Dunn, Phil Hartman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Beau Bridges i rollen som guvernør Farley (Warner Bros Int)
2. Guvernør Farley (Beau Bridges) taler til folket…(Warner Bros Int)