Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 26. november 2008 kl 19.00 Safari

Arkitekt-superstjerne i Safari

Per Kirkebys:
Per Kirkebys: "Flight into Egypt", 1996. (Foto: ©Galerie Michael Werner Berlin, Cologne & New York)
Den italienske superarkitekten Renzo Piano skal tegne Astrup Fearnley-museets nye bygg. I kveld møter du den etterspurte italieneren i Safari, samt den danske kunstneren Per Kirkeby.

Astrup Fearnley-museet gjorde et kupp da de fikk superarkiteten Renzo Piano til å tegne deres nye bygg på Tjuvholmen. Mannen bak Pompidou-senteret sier ja til bare to prosent av alle forespørsler han får om å bygge rundt om i verden. Nå har han fokus på Norge, og det blir et museum inspirert av sjøtomta det skal ligge på.

Dansk stjerne
Per Kirkeby er en av Skandinavias mest betydningsfulle kunstnere. Nå fyller han 70 år og i København går danskene mann av huse for å få beskue de enorme maleriene hans i jubileumsutsillingen på Lousiana-museet.

Museumsdirektøren har reist verden rundt for å samle sammen kunstnerens bilder til den største markeringen av Per Kirkeby noensinne. "Etter dette må jeg finne på noe for å bli mindre anerkjent," sier kunstneren selv.

Voldelig strek
Tegneren Martin Skauen tar pulsen på vår tid med naturtro tegninger av menn som får spyd gjennom hodet. Det er på sin plass med litt blod og vold, mener han. Nå stiller han ut i London.

Sør-Afrika møter Jæren
På et forblåst fyr utenfor Stavanger ser fotografen Berni Searle på den norske oljerikdommen med nye øyne. Da sørafrikaneren ble invitert til Obrestad Fyr for å gjøre et prosjekt, valgte hun å sette et kamera inn i fyrlykta.

Egenprodusert kunst- og kulturmagasin fra NRK Kultur (2008)
Programleder: Helle Vaagland
Prosjektleder: Ingerid Nordstrand 9960 3903/23042493
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mob 95423021
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900