Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 14. august 2004 kl 23.05 Megafon - en verden av musikk

Musikk til folket

I denne Megafon-dokumentaren ser vi nærmere på folkemusikken og en av sjangerens utøvere – Susanne Lundeng. (Foto: Torstein Vegheim)
I denne Megafon-dokumentaren ser vi nærmere på folkemusikken og en av sjangerens utøvere – Susanne Lundeng. (Foto: Torstein Vegheim)
Hvor står dagens folkemusikk? Er det en musikkstil som først og fremst er opptatt av å bevare gamle tradisjoner, eller er den levende og i stand til å ta til seg nye elementer, uten å miste seg selv? I kveldens Megafon-dokumentar ser vi nærmere på sjangeren folkemusikk.

Hvor går egentlig grensen mellom folkemusikk og folkelig musikk, og hva er kriteriene for å oppnå suksess innenfor en sjanger som opererer langt unna hitlistene?

En fornyer av folkemusikken
Med base ute i havgapet har Susanne Lundeng etablert seg som artist og levd av musikk i femten år. I begynnelsen var hun mest opptatt av å grave frem nordnorsk folkemusikk som de fleste hadde glemt, men etter hvert har hun vært en fornyer av denne stilen. Vi møter henne i studio, men blir også med på turné på hurtigruta i Nord-Norge.

I tillegg ser vi nærmere på Gåte, Hellbillies og folkemusikkmiljøet i Setesdal.

Programmet er sendt tidligere.

Egenproduksjon
Regi: Torstein Vegheim
Research/Intervju: Leif Gjerstad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252