Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. mars 2008 kl 19.55 Yum Yum med Noman

Mat fra smilets land

I kveld skal Noman Mubashir lære seg å lage mat fra Thailand. (Foto: Petter Olden/NRK)
I kveld skal Noman Mubashir lære seg å lage mat fra Thailand. (Foto: Petter Olden/NRK)
Noman tyr ofte til take-awayen i nabolaget hver gang magen roper etter thaimat. Nå er han imidlertid lei av å hente thaisuppa si i plastboks. Han sier farvel til ferdigmaten og ringer etter hjelp.

Norsk-thailandske Joy kommer til unnsetning. Etter å ha kjøpt inn alle de fargerike og eksotiske ingrediensene til kveldens festmåltid, setter de i gang.

På menyen står scampiwok, biffsalat, tom kha gai (kylling i kokosmelk) og kokospannekaker.

Nektet å spise geitost
Joy er født i Thailand og flyttet til Norge sammen med sin mor som tiåring. I begynnelsen nektet hun å spise geitost og brødskiver. Ikke rart klassekameratene fikk sjokk da Joy åpnet mors lunsjboks i friminuttene med nudler og grønnsakswok dynket i hvitløk.

Kveldens kjendisgjest
Like før Noman og Joy skal nyte middagen banker det på døra. Noman har nemlig invitert NRK-kjendis og kollega Christian Strand til middag. Christian elsker thaimat. Hva synes han om maten Joy og Noman har laget?

Om programmet
I "Yum yum med Noman" inviterer Noman Mubashir åtte hobbykokker, alle nordmenn med røtter i utlandet, hjem til sitt eget kjøkken for å lære seg å lage sine favorittretter fra bunnen av. Han får besøk av Alexandra fra Spania, Petros fra Hellas, Radouane fra Marokko, Joy Fra Thailand, Zeynep fra Tyrkia, Duc fra Vietnam, Lina fra Libanon og Lorina fra Pakistan.

Sammen lager de alt fra duftende tortilla, vårruller, nan og tzatziki til rykende varm thaisuppe, børek, cous cous og libanesiske meze-retter.

I hvert program dukker det dessuten opp en kjendis på overraskelsesbesøk for å spise middag sammen med Noman og hobbykokken. Her kan vi glede seerne med navn som Kristin Halvorsen, Erik Soler, Christian Strand, Fedon Lindberg, Mahmoud Maktabi og Petter Nome.

Egenprodusert underholdningsserie om mat i åtte deler (2007).
NRK Underholdning
Prosjektleder: Niels Bierge
Programleder: Noman Mubashir
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no
LENKER
  • Hjemmeside