Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. juni 2002 kl 20.00 David Copperfield

Uriah Heep fester grepet

Uriah Heep (Nicholas Lyndhurst) er i ferd med å gå gjennom sin onde plan (Foto:BBC)
Uriah Heep (Nicholas Lyndhurst) er i ferd med å gå gjennom sin onde plan (Foto:BBC)
Med ufattelig ondskap har kontoristen Uriah Heep lenge drevet sitt renkespill for å få kontroll over formuen til Wickfield. Nå truer han med å ødelegge livet til menneskene som står David Copperfield nærmest.

Forretningsmannen Wicklow er nå helt i Uriah Heeps makt, og dermed er også skjebnen til Wicklows datter Agnes i den onde kontoristens hender. Davids kjære tante Betsey er også i ferd med å bli dratt med i dragsuget.

Micawber, Davids gamle venn og beskytter, dukker igjen opp i London. Stadig like gjeldstynget ser han ingen annen utvei enn å jobbe for den selvsamme Uriah Heep.

Bekymringene tårner seg opp for David når Dora blir alvorlig syk. Han er også urolig over hva som kan ha skjedd med Emily, Dan Peggottys forlovede, som er forsvunnet sammen med den skruppelløse Steerforth.

Om serien
BBCs nyinnspilling av Dickens-klassikeren ”David Copperfield” er den store julegaven til alle som setter pris på tv-drama av ypperste klasse. Den stjernespekkede og påkostede serien sendes fire kvelder på rad i romjulen med reprise påfølgende ettermiddag.

Komikk, spenning, intriger og et vell av Dickens’ mest fargerike og uforglemmelige skikkelser er noen av ingrediensene i beretningen om David Copperfields omtumlede liv. Boken ble skrevet i 1849-50 og var Dickens’ egen favorittroman. I 150 år har den fengslet nye generasjoner lesere og har vært filmatisert en rekke ganger.

Blir også sendt lørdag kl 13.50.

Britisk dramaserie fra 1999 etter Charles Dickens’ roman
Produsert av BBC i samarbeid med WGBH
Regi: Simon Curtis
Med bl.a. Ciaran McMenamin, Bob Hoskins, Joanna Page, Amanda Ryan, Maggie Smith, Trevor Eve, Zoë Wanamaker, Oliver Ford Davies, Nicholas Lyndhurst, Pauline Quirke, Dawn French og Ian McKellen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51

Bilde
Uriah Heep (Nicholas Lyndhurst) er i ferd med å gå gjennom sin onde plan (Foto:BBC)


LENKER
  • Mer om serien