Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. september 2003 kl 19.30 Tenk nytt i Ålesund

Hva når verden får sin digitale hud?

Arill Riise er programleder, og noe som kommer fram i programmet er at mobiltelefonen sannsynligvis vil være borte om 20 år… (Foto: Brede Røsjø)
Arill Riise er programleder, og noe som kommer fram i programmet er at mobiltelefonen sannsynligvis vil være borte om 20 år… (Foto: Brede Røsjø)
Dette var et av hovedspørsmålene under kreativitetsfestivalen Innotown i Ålesund. Den digitale utviklingen går med rasende fart, og under festivalen forsøkte forskere å se for seg hvordan verden vil se ut om 20 år. Framtidsforskeren Wolfgang Gruelke fra Sør-Afrika tror for eksempel at vi snart kan lese e-posten vår bare ved å tenke på den.

Nyskapere og innovatører fra hele verden var samlet i Ålesund under festivalen som ble avholdt i mai i år. Festivalen ble åpnet av finansminister Per Kristian Foss. En av attraksjonene på Innotown var dirigenten for Boston Philharmonic Orchestra, Benjamin Zander. Han er et fyrverkeri på scenen, i tillegg til å være en verdensberømt foredragsholder. Han er kjent fra CBS-programmet "60 minutes", og i kveld kan seerne få oppleve ham i programmet "Tenk nytt i Ålesund".

Programmet ble sendt første gang på NRK1 i august i år.

Programansvarlig Arill Riise, NRK Møre og Romsdal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83