Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 5. august 2009 kl 20.45 Ekstremfiske

Farlig fiske

I kveldens program utfordrer Robson Green sin egen frykt, og drar for å fiske barrakuda med spyd. Dette bringer jakten til et nytt nivå. (Foto: Channel Five)
I kveldens program utfordrer Robson Green sin egen frykt, og drar for å fiske barrakuda med spyd. Dette bringer jakten til et nytt nivå. (Foto: Channel Five)
I andre runde av dette fiskeeventyret tas vi med sør i USA, til bomullens, bluesens og bourbonens hjemsted. Dette er også et sted hvor jakt, fiske og skyting er en livsstil.

Robson Greens første stopp blir Tennessee River hvor de ikke bryr seg med sneller, men og heller fanger fisken med bare hendene, noe de har gjort i hundrevis av år. Metoden kalles catfish grabblin’, og det de gjør er å fange fisken (malle) ved å putte hendene inn i munnen på den. Det er farlige saker, etter som mallen er stor, aggressiv og slåss tilbake.

Omringet av hai
Robsons ferd går videre via tunfiskjakt i Mexicogulfen og den indianske skikken med buefiske i Nashville, før han utfordrer sin egen frykt, og drar for å fiske barrakuda med spyd. Dette tar jakten til et nytt nivå. Og med haier svømmende rundt innen bitedistanse begynner Robson å lure på hva han har begitt seg ut på.


Om serien
Robson Green har fisket etter ørret og laks med stang i Nordøst-England i 30 år. Nå skal han utforske noen av verdens flotteste fiskesteder. I denne britiske dokumentarserien reiser Green kloden rundt for å fiske med vågale menn og kvinner. Over og under vann. Langt unna rolige lakseelver møter vi eksotisk og skremmende fisk.


Produsert av IWC Media for Channel Five
Originaltittel: Extreme Fishing with Robson Green
Regi/produsent: Jeremy Cadle
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900