Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 16. juli 2001 kl 23.05 Kjærlighet i det 21. århundre

Når ekteskapet skranter…

Sarah (Clare Holman) forelsker seg i sin elev Ryan (Matt Kennard).
Sarah (Clare Holman) forelsker seg i sin elev Ryan (Matt Kennard).
I denne tredje novellefilmen om kjærlighetens vilkår i vår tid, møter vi ekteparet Alex (Ray Stevenson) og Sarah (Clare Holman). De har et barn på fem år, og er lærere ved samme skole. Selv om de fortsatt er unge, er Alex blitt gammel før tiden og lidenskapen i forholdet er borte. Alex er kynisk, tørr og misfornøyd, mens Sarah, som underviser i kunst, har mer lidenskap i seg. Hun liker til og med elevene i klassen.

På skolen raser hormonene. Sarah liker seg i all denne ungdommelige energien, selv om det minner henne på hvor fantasiløst og lite spennende ekteskapet med Alex er blitt.

Det er særlig én gutt på skolen alle jentene faller for. Han heter Ryan (Matt Kennard), er 15 år og ser ut som en ung gud. Selv om hun er dobbelt så gammel som ham, og attpåtil læreren hans, kan ikke Sarah hjelpe for at hun føler seg tiltrukket av ham. En dag ser Sarah Ryan komme haltende fra fotballbanen. Han har skadet foten og må ta det med ro noen dager. Sarah foreslår at han kan stå modell for kunstklassen. Sarah deltar med klassen, og bruker blyanten til å kjærtegne konturene av Ryans ansikt. Ryan elsker oppmerksomheten.

Sarah og Ryan møtes oftere og oftere, og Sarah føler seg slett ikke som noen lærer når hun snakker med ham. Etter hvert sniker de seg til et kyss eller kjærtegn overalt hvor de kan få være i fred. Sarah er i ferd med å forelske seg…

Britisk produksjon
Channel 4 International
Original tittel: ”Love in the 21st century” , ”Toy Boys”
PressekontaktInger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Sarah (Clare Holman) forelsker seg i sin elev Ryan (Matt Kennard).