Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. januar 2002 kl 23.30 Nattkino: Nattkino: Boys on the side

Feministisk road-movie

Tre kvinner - Jane, Robin og Holly - med svært ulik bakgrunn og forskjellige grunner til å komme seg unna det livet de lever, legger ut på en reise tvers over det amerikanske kontinentet. Underveis erfarer de nye sider ved seg selv og sine reisefeller, noe som gir håp og muligheter for et annet og kanskje bedre liv.

Robin (Mary-Louise Parker) er en hiv-positiv eiendomsmegler som bestemmer seg for å foreta en reise hun en gang gjorde som barn sammen med sin mor og sin bror.

Etter å ha satt inn en annonse om reisefølge, får hun svar fra Jane (Whoopi Goldberg). Jane er en svart, lesbisk sangerinne som trenger skyss. På vei vestover stopper de i Pittsburgh for å besøke Janes venninne Holly (Drew Barrymore).

Tre i bilen
Holly trenger også å komme seg vekk, skal det vise seg. Hun er gravid og blir mishandlet av kjæresten. I et forsøk på å redde Holly bestemmer alle tre seg for å dra videre vestover for å skape seg en ny fremtid. Men de kommer ikke lenger enn til Arizona før Robin blir syk, og de tre kvinnene blir nødt til å stole helt og fullt på hverandre.

Jane forelsker seg i Robin, selv om hun er bekymret for reisefellens skrantende helse. Robin på sin side må lære seg å takle frykten for å bli alene og akseptere at døden rykker nærmere.

Holly, som virker som et fluepapir på det annet kjønn, må ta et oppgjør med sin egen dragning mot voldelige menn.

"Boys on the Side" er en blanding av komedie og dypt alvor i sin beskrivelse av de tre svært forskjellige kvinnene. Det handler om kvinner som henter styrke, håp og støtte hos hverandre når livet butter imot. Gjennom det nære vennskapet får alle tre for første gang følelsen av å høre til et sted - å ha en "familie".

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Boys on the Side
Regi: Herbert Ross
I hovedrollene: Whoopi Goldberg, Mary-Louise Parker, Drew Barrymore og Matthew McConaughey
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53