Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. juli 2008 kl 23.10 Film: Trillingene fra Belleville

Kritikerrost tegnefilm

Tre tilårskomne revysangerinner gjør fortsatt lykke (Foto: Les Amateurs)
Tre tilårskomne revysangerinner gjør fortsatt lykke (Foto: Les Amateurs)
Champion blir adoptert av bestemoren sin, Madame Zouza, en geskjeftig dame med klumpfot og jernvilje. Hun oppdager at gutten bare er lykkelig når han sykler, og lar ham trene knallhardt. Etter noen år er han klar for alle syklisters vågestykke: Tour de France.

Med en stolt, fløyteblåsende bestemor som sekundant legger Champion ut på sitt livs tur. Men han blir brutalt avbrutt av svartkledde kidnappere med pistol. Snart er Champion på vei over sjøen, til storbyen Belleville. Der vil den franske mafiaen gjøre store penger på sykkeltalentet, men i kjølvannet følger Madame Zouza og hennes trofaste hund Bruno.

I Belleville møter hun "Trillingene fra Belleville", tre revysangerinner fra fortiden som fortsatt vet å fengsle et publikum. Med Brunos følsomme nese som veiviser legger de fire damene en plan som skal bringe Champion helskinnet hjem.

Om filmen
"Trillingene fra Belleville" ble nominert til to Oscar-priser, Beste animasjonsfilm og Beste sang. Den norske pressen var begeistret for filmen. VG ga den fem prikker på terningen, og uttalte: "Kunstferdig, ubestemmelig og meget morsom røverstrek av en tegnefilm". Dagbladet fulgte også opp med fem prikker: "Morsom og burlesk tegnet komedie".

Filmen er sendt tidligere.

Fransk animasjonsfilm (2003)
Originaltittel: Belleville rendez-vous
Regi: Sylvain Chomet
Med Michéle Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin og Monica Viegas.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no