Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. desember 2000 kl 20.25 Økotrim

Økotrim

NRK1 torsdag 7. desember kl 20.25
Økotrim

Prosjektorganisering på arbeidsplassen

Økotrim med Steinar Mediaas i spissen retter søkelyset mot hvordan vi innretter arbeidsdagen vår. Oljedirektoratet avskaffer sjefene for å opprette prosjektgrupper med selvstendig ansvar, og Økotrim ser nærmere på denne måten å organisere seg på. Det skal også handle om vår fremtid som kortbrukere i kveldens sending.

Er du lei av sjefer som styrer arbeidsdagen din? I så fall bør du søke deg jobb i Oljedirektoratet. Der skal de fjerne sjefene og jobbe i prosjektgrupper med selvstendig ansvar. I sin siste sending ser Økotrim nærmere på denne nyorganiseringen, som er blitt godt mottatt av de ansatte.

Oljedirektoratet mener at de ansatte blir mer effektive ved å følge filosofien om at selvstendige, voksne arbeidstakere ikke trenger sjefer til å banke seg i hodet. De er i stand til å styre sine egne arbeidsoppgaver.

Smartkort
Kveldens program fokuserer også på din framtid som kortbruker. I løpet av ett år kommer nemlig den lille brikken som skal erstatte alle kortene som fyller lommeboken din. Bankene, Posten og Telenor utvikler nå hvert sitt konsept med et såkalt smartkort, som kan brukes til de fleste tjenester som bank, post, lånekort på biblioteket og inngangskort på jobben..

Økotrim har besøkt Universitetet i Oslo der smartkortet er blitt anvendt i et prøveprosjekt. Brukerne forteller om sine erfaringer med kortet.

Fridde til ekskona
Økotrim presenterer historien om den gamle mannen på sykehjemmet som fridde igjen til ekskona på sine gamle dager. Som gift kan hun oppnå goder som følge av ekteskapet, blant annet enkepensjon. Økotrim ser på den økonomiske siden ved dette. Vi får også høre om damen svarte ja på frieriet...

Økotrim retter ellers oppmerksomheten mot advokaters jakt på penger med blant annet et skarpere blikk på erstatningsrett.

NRK1 torsdag kl 20.25

Egenprodusert økonomiprogram fra Faktaavdelingen
Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Økotrims internettadresse: www.nrk.no/okotrim
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)