Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. mai 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Hemmelig og dyr astma- og allergimerking

Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på merking av produkter for astmatikere og allergikere. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har sett nærmere på merking av produkter for astmatikere og allergikere. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) tar seg betalt av produsenter før de kan sette forbundets logo på godkjente produkter. Men er NAAF mer opptatt av penger enn å veilede barn og unge med hudproblemer?

I tillegg hemmeligholder NAAF hvilke kriterier de jobber etter, og i kveld vil Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad vite hvorfor foreningen holder sin merkeordning hemmelig.

Forbrukerinspektørene har også snakket med flere eksperter som er kritiske til at forbundet hemmeligholder hvilke kriterier de jobber etter.

Enkelt å misbruke kredittkort
At det er skremmende enkelt å misbruke et kredittkort har flere dessverre fått oppleve. Forbrukerinspektørenes råd er enkelt: Ikke la noen stjele kredittkortet ditt! Forbrukerinspektør Snorre Tønset har nemlig gjennomført en høytidelig test som viser at butikkene ikke sjekker underskriften din opp mot den som faktisk står på kortet…

Rune Gokstad og Geir Schau var i London i vinterferien. På hotellet måtte de gi fra seg kredittkortene sine. Så fikk de kredittkortene tilbake, og etter et par dager i London med shopping oppdager de at kredittkortene er forbyttet.

- Rune er nok noe mer forsiktig enn meg, jeg handler jo som en full sjømann, sier Geir Schau.

Det viser seg at ingen av dem hadde noen problemer å få shoppet ved å bruke den andre sitt kort - selv om man må signere.

- Jeg signerte med Rune Gokstad på Geir sitt kort, og det gikk jo helt fint, sier Gokstad. Og Schau signerte med sitt navn på Gokstad sitt kort.

Spørsmålet nå er: Får forbrukerinspektør Snorre Tønset handlet i London med Geir Schau sitt kort? Det får du vite i Forbrukerinspektørene i kveld. Og husk: Tønset har noe mer hår enn Schau...

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Marit Evertsen Grimstad og Snorre Tønset
Prosjektleder: Jan Terje Østerberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no

Vises også i Nett-TV.LENKER
  • Les mer: