Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. april 2007 kl 23.15 Lydverket: Lydverket - SXSW

Helt Texas

Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Hvert år strømmer nærmere 2000 band fra hele verden og i alle musikalske sjangere til festivalen South by Southwest i Austin, Texas. Reporter Kristin Winsents har plukket ut fire amerikanske favoritter som klarte å fange hennes oppmerksomhet under årets SXSW.

Elvis Perkins er en lovende singer-songwriter som skriver autentisk melankoli av beste sort. Elvis er sønn av "Psycho"-skuespiller Anthony Perkins, som døde av aids i 1992. Hans mor, fotografen Berry Berenson, var passasjer i et av flyene som ble brukt under 11. september-angrepene på World Trade Center.

The Gray Kid er vanskelig å sette i bås. Han blander pop, indierock og hip-hop til en underlig forlokkende musikalsk mix. The Gray Kid skaffet seg mye oppmerksomhet fra amerikansk musikkpresse i fjor etter at han la ut en hysterisk parodi på Justin Timberlakes "SexyBack" på YouTube.

Selv om det er umulig å kåre en "vinner" blant alle artistene på SXSW, så var i hvert fall Beirut et navn på veldig manges lepper etter noen minnerike konserter i Austin. Beirut er egentlig 21 år gamle Zach Condon med et backingband som skifter besetning og instrumenter i hyppig tempo. Som Beirut spiller Condon sjelfull Balkan-inspirert folk-pop.

Los Angeles-bandet Dengue Fever tok også SXSW-publikummet med storm med sin uvante miks av rock og kambodsjansk popvokal. Alle bandets tekster er sunget på Khmer av vokalist Chhom Nimol.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Ida Linchausen, tlf 23 04 98 41/402 00 211
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900 info@nrk.no